Немає можливості приготувати шашлик на мангалі? Цілком можна скористатися і духовкою. Пропонуємо вам зробити курячий шашлик на деку.

Інгредієнти
| Курячі стегна – 8 шт. | |
| Цибуля – 1 шт. | |
| Майонез – 100 гр | |
| Соєвий соус – 70 мл | |
| Сіль – за смаком | |
| Приправа для шашлику – за смаком | |
| Масло рослинне – 30 мл |
Для приготування ситного курячого шашлику можна взяти або цілу тушку і порубати її на частини, або скористатися вже готовими наборами, що складаються з стегенець, крилець, гомілки. У нашому рецепті – курячі стегна. Крім цього інгредієнта для шашлику нам потрібно майонез, соєвий соус, цибуля, спеції.
Покроковий рецепт

Отже, у нас в наявності курячі стегна. Промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовими рушниками, перекладаємо в глибоку ємність-миску.

Ріпчасту цибулю нарізаємо у формі кілець. Перекладаємо цибульну нарізку до курячих стегон.

В якості маринаду використовуємо майонез і соєвий соус. У потрібній кількості поміщаємо дані інгредієнти в миску до решти інгредієнтів.

З спецій ми взяли приправу для шашлику і сіль. Кидаємо спеції в миску. Добре перемішуємо всі введені інгредієнти. Накриваємо харчовою плівкою. Ставимо в холод на кілька годин маринуватися.

Деко для запікання курячого шашлику устеляємо фольгою (можна пропустити цей крок і). Поливаємо трохи рослинного масла на деко. Викладаємо замариновані курячі частини разом з цибульними кільцями.

Ставимо деко з курячим шашликом в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину. У процесі запікання курячі стегна пару раз поливаємо утворився жиром.

Шашлик з курки в духовці на деку готовий, всім приємного перекусу!
