Кутя з пшениці з родзинками і горіхами

Кожна господиня готує цю страву по-своєму, насправді єдиного рецепту немає, тому тут можна дати трохи волю своїй фантазії.

Інгредієнти

зерна пшениці — 200 г
мед — 2 ст. л.
волоські горіхи — 7-8 шт.
родзинки — 150-200 г
сіль — щіпка

Як приготувати Кутя з пшениці з родзинками і горіхами

Кутя – це поминальне блюдо. Традиційно його готують на таке свято, як Різдво. Основою для куті може послужити пшениця, гречка, рідше рис, так як рисову кутю готують частіше на поминки.

Покроковий рецепт

Купуючи пшеницю, зверніть увагу на те, що, якщо пшениця нешлифованная, то її доведеться варити близько 4-х годин. Оброблена, очищена пшениця вариться набагато швидше. Потрібно 1 склянка пшениці, її необхідно ретельно промити, залити двома склянками води і поставити на вогонь. Довести до кипіння, додати дрібку солі і варити на повільному вогні до повної готовності. Пшениця не повинна бути твердою, але і не варто її перетравлювати і доводити до однорідної маси. Готову кашу перекладіть в миску.

Далі підготуйте те, чим будете заправляти кутю. Найчастіше використовують такі наповнювачі, як волоські горіхи і родзинки, але також можна додати курагу, інжир, чорнослив та інші сухофрукти.

Родзинки необхідно попередньо викласти в ємність і залити окропом і накрити, запарювати протягом 5-10 хвилин. За цей час родзинки повинен розм’якнути. Крім того, ця процедура допоможе очистити ізюм від консервантів. Відмочений родзинки ретельно кілька разів промиваємо під проточною водою, і подрібнюємо.

Очищаємо волоські горіхи від шкаралупи. Знадобитися близько 7-8 штук. Якщо вирішили купити вже очищені горіхи, то беріть близько 200 грам, цього буде достатньо. Горіхи подрібнюють на дрібні шматочки.

Готові для заправки куті горіхи і родзинки відправляємо в миску з пшеницею, ретельно перемішуємо, заправляємо медом.

Дивіться також:  Булгур з сухофруктами, запечений в гарбузі

Готову кутю перекладаємо на блюдо і відправляємо на святковий стіл.