Листкові пиріжки з начинкою з шпинату і гороху

Дуже смачні пиріжки зі шпинатом.

Інгредієнти

бекон нежирний — 120 г
сушений горох — 340 г
мелений чорний перець — за смаком
листкове тісто бездріжджове — 450 г
кам’яна сіль тонкого помелу — за смаком
несолоне масло вершкове розм’якшене — 34 г
свіжий шпинат — один пучок середнього розміру
велике яйце куряче сире — одна штука
соковитий цибуля ріпчаста великий — одна головка

Як приготувати Листкові пиріжки з начинкою з шпинату і гороху

Якщо в будинку є велика кількість сушеного гороху, то його можна використовувати для приготування начинки до листковим пиріжків.

Покроковий рецепт

З вечора замочити промитий горох в прохолодній воді, на наступний день ретельно промити її і відварити до м’якості, а поки він вариться, треба підготувати сковороду, прогріти його і дочекатися, коли воно почне танути. У цей час можна додати в сковорідку нежирний бекон, нарізаний невеликими шматочками, потім насипати подрібнену ріпчасту цибулю.

Перемішати вміст сковорідки і готувати на тихому вогні при періодичному помішуванні протягом десяти хвилин, що стосується шпинату, то його спочатку слід промити, перекласти на друшляк, потім полити окропом для того, щоб він став м’яким.

Як тільки шпинат трохи підсохне, нашаткувати його, додати в сковорідку до цибулі і бекону і хвилин дві томити на тихому вогні, після цього перевірити, чи готовий горох, а якщо він став м’яким, злити з каструлі, де він варився, залишки води.

Пюрировать горох блендером, таким чином, щоб в гороховому пюре траплялися великі частинки цього компонента, потім в каструлю з них додати овочеву суміш з беконом, перемішати, за смаком приправити перцем, посолити приготовану начинку.

Листкове тісто гарненько розкачати, нарізати не дуже великими прямокутниками, покласти в них горохову начинку зі шпинатом і беконом, згорнути всі заготовки в рулетики, перекласти на велике деко, дно якої застелене пергаментним папером.

Дивіться також:  Солодкі дріжджові пиріжки з варенням

Змастити всі листкові пиріжки з горохової начинкою збитим яйцем, потім запікати при середній температурі протягом двадцяти хвилин.