Листковий салат з копченою куркою, ананасом і грибами

Смачний і ситний салатик з ароматною курочкою і ніжним маринованою цибулькою.

Інгредієнти

Копчена курка — 200 г грудинка і гомілку
Цибуля — 2 шт.
Печериці — 100 г
Ананаси — 100 г
Майонез — за смаком
Яйця — 3 шт.
Оцет — за смаком
Сіль — за смаком
Цукор — за смаком

Як приготувати Листковий салат з копченою куркою, ананасом і грибами

Смачний і дуже ароматний салат з копченою курочкою – це хороше доповнення до будь-якого святкового застілля. Інгредієнти страви дуже гармонійні і ідеально доповнюють один одного. Ананас надає салату солодкість, курка аромат і ситність, а маринований цибулю добре відтіняє компоненти салату, надаючи страві приємну кислинку і легку гостринку. Такий салат можна заправити як майонезом, так і йогуртово-сметанним соусом.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для страви. Відварити до готовності курячі яйця, обсмажити печериці разом з половинкою цибулини і злити зайву рідину з ананасів.

Нарізати цибулю поздовжніми півкільцями.

Обдати цибулька окропом і залишити на 15 хвилин. Потім воду потрібно злити і замаринувати цибулю за смаком з використанням цукру, солі і оцту.

Зняти з копченої курки шкірку і її нашаткувати дрібними кубиками.

Курячі яйця остудити, очистити і нарізати кубиком.

Сформувати салат шарами у двох мисочках. Першим шаром викласти копчену курочку.

Потім викласти мариновану цибулю.

Покрити шар цибулі майонезом.

Викласти кубики ананасів.

Засипати ананасовий шар рубаними яйцями.

Змастити шар майонезом і додати трохи смажених грибів.

Покрити верхівку салату майонезом і прикрасити за бажанням, або ж залишити як є. Дати салату трохи настоятися і подавати до столу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Салат Снігові кучугури з куркою і яйцями