Листковий салат з тунцем Святковий

Для приготування цього салату потрібно трохи продуктів, трохи часу і гарний настрій.

Інгредієнти

тунець — 1 банка
картопля — 3 шт.
морква — 2 шт.
яйця — 3 шт.
цибуля — 1 шт.
майонез — 250 гр.
сіль — за смаком

Як приготувати Листковий салат з тунцем «Святковий»

Салат з тунцем ідеально підходить на будь-яке торжество. Готується швидко і просто.

Покроковий рецепт

Отже, для початку потрібно відварити 2-3 картоплини, 2-3 моркви, 3-5 яєць, почистити одну маленьку цибулину.
Коли картопля, морква і яйця готові, починаємо формувати наш салат.

Першим шаром я викладаю картоплю, тертий на крупній тертці (до речі, якщо ви не дуже любите картоплю, то її можна замінити рисом). Перемащую шар картоплі майонезом, і трохи підсолюю.

Далі викладаю тунець. Зазвичай я беру тунець в олії рубаний, тому дрібнити саму рибу вже не доводиться. Проколюю виделкою картоплю і рибу по всьому периметру, для того, щоб масло з риби добре просочило картоплю, і він не був сухим.
На тунець я викладаю дрібно порізану цибулю. Цибуля коштує трохи віджати перед тим, як класти його на рибу, щоб пустив сік. Якщо ви не дуже любите сиру цибулю, то його можна збризнути соком лимона, тоді смак і запах цибулі будуть більш приглушеними. Перемащую цей шар майонезом.

Далі потрібно потерти моркву, підсолити, змастити майонезом.

І останній шар яйця. Один жовток я не тру разом з усіма яйцями, а залишаю його для прикраси.
Коли яйця потерті, змастіть салат рясно майонезом. Тепер візьміть саму дрібну тертку, яка у вас є і потріть один жовток зверху по центру.

Салат готовий до вживання, але я зазвичай залишаю його на кілька годин, щоб він краще просочився. Всім приємного апетиту!

Дивіться також:  Салат з авокадо з креветками, кальмарами і яйцем