Мармітако (тунець, тушковане з картоплею)

Інгредієнти

Ріпчаста цибуля — 1 шт.
Часник — 2 зубчики
Болгарський перець — 2 шт. (зелений, жовтий)
Маринований перець — 2 шт.
Картопля — 1 кг
Тунець — 500 г (філе)
Сіль — за смаком
Томатний соус — 1/2 склянки
Мелений чорний перець — за смаком
Лавровий лист — 1-2 шт.
Для соусу: —
Ріпчаста цибуля — 1 гловка
Часник — 1 зубчик
Помідори — 1/2 кг
Оливкова олія —
Сіль —

Як приготувати Мармітако (тунець, тушковане з картоплею)

Покроковий рецепт

Приготувати соус: цибулю і часник почистити, дрібно нарубати. Помідори вимити, нарізати кубиками. У сковороді розігріти олію, обсмажити цибулю до прозорості, потім додати помідори і часник, посолити за смаком. Тушкувати, періодично розминаючи помідори лопаткою, на слабкому вогні близько 30 хвилин. Готовий соус перетерти через сито.

Цибулю і часник почистити, дрібно нарізати. Перець вимити, очистити від насіння і перегородок, нарізати півкільцями. Маринований перець нарізати середніми шматочками. Картопля вимити, почистити не крупно нарізати.

Рибу промити, обсушити, нарізати кубиками.

У сковороді розігріти олію, обсмажити цибулю до легкого золотистого відтінку, посолити, додати часник і зелений перець, тушкувати протягом 5 хвилин, потім викласти в сковороду консервований перець, готувати ще 3-4 хвилини.

У сковороду викласти картоплю, залити водою так, щоб вона покривала лише овочі, додати томатний соус і лавровий лист. Тушкувати до готовності картоплі близько 20-30 хвилин, досолити за смаком.

Додати в сковороду шматки риби, тушкувати на слабкому вогні ще 10-15 хвилин. Готову страву подати до столу в глиняному посуді.

Дивіться також:  Печінковий салат з яєчними млинцями