Печінковий торт з тонких коржів

Для любителів смачної їжі і тих у кого не вистачає часу на її приготування.

Інгредієнти

Печінка яловича — 300-350 гр.
Яйце — 1 шт. в тісто + 1 для посипання
Борошно — 4-5 ст. л.
Молоко — 300-350 мл
Масло рослинне — 1 ст. л. в тісто + 1 ст. л. для смаження
Сіль, перець — за смаком
Майонез — для промазки коржів
Часник — 3 зубчики

Як приготувати Печінковий торт з тонких коржів

Не буду знову писати про корисність говяжей та й не тільки говяжей, а і будь-який інший печінки, просто хочу запропонувати дуже простий рецепт печінкового тортика. Стане різноманітністю до вечері або прикрасить святковий стіл. Завдяки тому, що коржі виходять тонкими, їх кількість буде близько 7-8 шт. в готовому блюді. Дуже смачне поєднання з домашнім майонезом, рецепт якого знайдете в ,,Моїх рецептах,,.

Покроковий рецепт

Перекрутити печінку через м’ясорубку або подрібнити блендером, попередньо зрізавши жилки, плівку не знімаємо.

Додати до печінки яйце, молоко, посолити і поперчити. Всю суміш добре збити віночком.


Додаємо борошно і продовжуємо вимішувати, вливаємо ложку рослинної олії. Тісто має вийде, як на млинці, не густе.



На прогріту з рослинною олією сковорідку виливаємо порцію тіста і смажимо з двох сторін по 2 хвилинки наші коржики.


Збираємо наш торт. Попередньо в майонез додаємо натертий часник і перемазываем по черзі печінкові млинці.

Одне яйце зварити і зверху на останній промазанный корж потерти його на дрібній тертці. Дати просочитися мінімум пів години в холодильнику, але в ідеалі ніч.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Оселедець маринована з прянощами, по-домашньому.