Гірчиця домашня гостра з розсолом

Гірчицю використовують для приготування соусів і маринування м’яса. Також з гірчицею їдять солоне і копчене сало.

Інгредієнти

Гірчичний порошок — 25 гр.
Розсіл — близько 50 мл.
Цукровий пісок — 1 ч. л.
Сіль — 1/4 ч. л.
Масло рослинне або оливкове — 1 ч. л.

Як приготувати Гірчиця домашня гостра з розсолом

Сьогодні в магазині можна купити готову гірчицю в баночках або у тюбиках. Деякі люди воліють гірчицю погостріше і, тому готують гірчицю самостійно в домашніх умовах з гірчичного порошку. Порошок гірчичний продається в будь-якому супермаркеті. Розглянемо, як приготувати гірчицю з розсолом. Для рецепта підійде огірковий розсіл або розсіл, що залишився від солоних помідорів. Готується гірчиця дуже швидко. Основний час припадає на наполягання порошку.

Покроковий рецепт

Гірчичний порошок всипати в глиняний, скляний або пластмасовий посуд невеликого розміру.

Невеликими порціями влити розсіл, щоразу перемішуючи гірчичну пасту.

У результаті повинна вийти суміш по густоті схожа на густу сметану.

Всипати в ємність з гірчицею цукровий пісок.

Покласти дрібну сіль.

Влити ложку рослинної олії.

Всі інгредієнти ретельно перемішати, щоб не залишилося грудочок. Маса повинна бути густоватой і мати однорідну консистенцію.

Закрити посуд з гірчицею кришкою і поставити в тепле темне місце для настоювання. Мінімальний час настоювання — 3 години.

Готову гірчицю слід зберігати в холодильнику в щільно закритій тарі. Подавати як соус для солоного сала або використовувати в інших рецептах.

Дивіться також:  Торт з кабачків