Гірчичний порошок всипати в глиняний, скляний або пластмасовий посуд невеликого розміру.
Невеликими порціями влити розсіл, щоразу перемішуючи гірчичну пасту.
У результаті повинна вийти суміш по густоті схожа на густу сметану.
Всипати в ємність з гірчицею цукровий пісок.
Покласти дрібну сіль.
Влити ложку рослинної олії.
Всі інгредієнти ретельно перемішати, щоб не залишилося грудочок. Маса повинна бути густоватой і мати однорідну консистенцію.
Закрити посуд з гірчицею кришкою і поставити в тепле темне місце для настоювання. Мінімальний час настоювання – 3 години.
Готову гірчицю слід зберігати в холодильнику в щільно закритій тарі. Подавати як соус для солоного сала або використовувати в інших рецептах.