Пікантний суп харчо

Час приготування: 3 години

Суп харчо – гостре, насичене, густе, наваристое перше блюдо. Як правило, в ролі бульйону виступає яловичина або баранина. Традиційне грузинське блюдо прижилося і в нашій країні. Існують різні варіації рецептів.

Інгредієнти

Кількість порцій: 5
Яловичий бульйон — 2 л
Рис — 3 ст. л.
Картопля — 5 шт.
Ріпчаста цибуля — 1 головка
Морква — 1шт.
Болгарський перець — 1 шт.
Часник (зубчик) — 2 шт.
Томатна паста — 1 куточок
Рослинна олія — 30 г
для смаження овочів
Сіль — 50 г
Волоські горіхи — 3-4 шт.
Імбир — 2 г
Базилік — 3 г
Каррі — 3 г
Мелений чорний перець — 3 р
Зелень — за смаком

Як приготувати Смачний суп харчо

Сьогодні ми приготуємо класичний суп, не вдаючись до інноваційних технологій і різних тропічним спеціям. Яловичина – для бульйону, часник — для гостроти, волоські горіхи — для пікантності. Ряд важливих складових, характерних для виконання супу харчо. Хочу поділитися мистецтвом приготування, а також навчити хазяєчок готувати, згідно з традиційним грузинським рецептом.

Покроковий рецепт

1

Розкладемо всі продукти на столі, помиємо і очистимо овочі. Поставимо варитися наш бульйон. Попередньо промиємо м’ясо. Для супу, якщо мова йде про яловичині, я беру антрекот. Ніжна, міжреберна частина – чудово підходить для бульйону, робить його в міру наваристим, має чудові смакові якості. Покладемо м’ясо в каструлю, закриємо кришкою і залишимо варитися на пару годин. Після закипання знімемо білкову піну. Дуже важливо не пропустити цей момент, що б бульйон був прозорим і красивим.

2



Картоплю очистимо. Промиємо. Наріжемо кубиками.

3

Цибуля нашинкуем і відставимо убік.

4

Моркву я буду нарізати кубиками, для ефектної подачі, а перець соломкою, потім також измельчу.

5


Промиваю зелень. Зелені повинно бути дуже багато. Завдяки зелені, в будинку пахне приголомшливий свіжий аромат.

6

Очистимо і горіхи подрібнити в кавомолці. Якщо немає чудо-техніки, можна протерти за допомогою чеснокодавкі. Рис ретельно промиємо, заллємо проточною водою для набухання. Всі складові готові, чекаємо поки не приготується наш бульйон.

7

З першим закипанням, я додаю в бульйон сіль, перець, трохи карі. Зменшую вогонь на мінімум. Додамо в каструлю рис і картоплю. Залишу варитися на 20 хвилин.

8

У невелику кількість добре розігрітого рослинного масла, додам цибулька. Прожарю на повільному вогні 10 хвилин. Саме час перейти до засмажки.

9

Кладемо моркву, перемішуємо, даємо нудитися ще хвилин 10.

10

В окремій сковороді доводжу до готовності болгарський перчик, перекладаю до загальної маси.

11

У готову суміш овочів додаю: базилік, імбир, каррі, волоські горіхи. Перемішую, даю дійти ще 5 хвилин.

12

Видавлюю куточок томатної пасти. Додаю ополоник бульйону, перемішую. В такому стані, залишаю тушкуватися на 10 хвилин.

13

В черговий раз розміщую готові овочі, видавлюю пару зубчиків свіжого часнику. Перемішую. Вимикаю плиту. Відставляю в бік. Харчо, я не уявляю без ароматного часникового запаху. Гостре часниковий присмак розбавлять пряні нотки пікантного імбиру.

14


Рис, картопля — готові. Саме час додати ароматну, золотисту зажарочку. За допомогою лопатки обережно додаємо в каструлю всі запашні інгредієнти, проварюємо на мінімальному вогні ще 10 хвилин.

15


Засипаємо підготовлену зелень, вимикаємо вогонь, закриваємо кришкою, залишаючи каструлю трохи прочиненими. Даємо супчику настоятися 5-10 хвилин і ласкаво просимо до столу. Готуйте смачно і з хорошим настроєм! Не забувайте включати фантазію, імпровізуйте, дайте волю креативу!

Дивіться також:  Курча табака