Пиріг зі смаженими помідорами і оливками

Інгредієнти

Листкове тісто — 1 пласт (200 — 250 м)
Оливкова олія — 2 столові ложки
Рослинне масло — 1-2 столові ложки
Часник — 2 зубчики
Помідори — 2 шт.
Маслини — 10 шт.
Чебрець — 1 чайна ложка (сухий)
Сир пармезан — 100 г (тертий)
Базилік — 2 листочка (свіжий)

Як приготувати Пиріг з смаженими помідорами і оливками

Пропоную вам рецепт не солодкого пирога з пісочного тіста. З листкового тіста виходить повітряна і ніжна випічка, хоча вміст жиру в даному тесті величезна кількість. Приготування листкового тіста займає велику кількість часу, тому я частенько використовую вже готове магазинне листкове тісто. До того ж, воно нічим не гірше домашнього, у всякому разі, на смак (звичайно, це за умови, що тісто в магазині правильно зберігали).

Дам деякі поради по випічці листкового тіста:
– Листкове тісто потрібно випікати в добре розігрітій духовці. Зазвичай температура при випічці – 180-200 градусів. Тісто випікається від 10 до 25 хвилин, в залежності від розмірів виробу.
– Листкове тісто чудово поєднується з прянощами і травами.
– Вживати випічку з листкового тіста краще відразу, тепла вона смачніша. При тривалому зберіганні тісто може придбати неприємний смак.

Пиріг з листкового тіста нікого не залишить байдужим.
Час на підготовку всіх інгредієнтів — близько 5-ти хвилин і печеться хвилин 10-15. Пригощайтеся!

Покроковий рецепт

Розігрійте духовку до 180 градусів.
Листкове тісто розморозьте, розкотіть у формі прямокутника (сильно тісто не «теребите» і розкочуйте його, по можливості, в одному напрямку, а то воно втратить легкість). Не робіть пласт тіста дуже тонким. Перекладіть розкатане листкове тісто на деко, вистелений папером для випічки (це не обов’язково, але мені так зручніше, так як пиріг я ріжу прямо на папері). Відкладіть деко з тестом в бік.

Дивіться також:  Тарт татен з яблуками, в мікрохвильовці

Почистіть і дрібно наріжте часник. Маслини і помідори наріжте кружечками (чим тонше, тим смачніше). Розігрійте 1-2 столових ложки рослинного масла на сковороді, обсмажте на ньому часник і маслини (близько 2-х хвилин або до появи характерного запаху часнику).

Потім в сковороду викладіть помідори в один шар. Якщо все помідори на сковороду не вміщаються, повторюйте процедуру смаження кілька разів.

Розкатане тісто злегка збризніть 2-ма столовими ложками оливкової олії, викладіть помідори з часником і маслинами, посипте сушеним чебрецем. Поставте пиріг з листкового тіста з помідорами і оливками випікатися в духовку на 10 хвилин або до готовності.

Потім вийміть пиріг з смаженими помідорами і оливками, присипте тертим сиром.

Поставте в духовку ще на 3 хвилини. Подавайте пиріг з помідорами і сиром гарячою, присипавши попередньо рубаним базиліком. Приємного апетиту!