Смачна смажена риба під рибним соусом не залишить байдужим навіть справжнього гурмана.

Інгредієнти
| Риба – 1 шт. сібас (морський вовк) | |
| Кальмари – 100 г | |
| Часник – 1-2 зубчики | |
| Прованські трави – 1 ч. л. | |
| Оливкова олія – 25 г | |
| Вершкове масло – 25 г | |
| Рибний бульйон – 50 мл | |
| Борошно – 25 г | |
| Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
| Лавровий лист – кілька листя | |
| Сіль – за смаком | |
| Мелений чорний перець – за смаком | |
| Чорний перець горошок – 3-5 шт. | |
| Лимон – 1 шт. |
Білий рибний соус чудово поєднується з овочами, грибами, рибою. За бажанням його можна урізноманітнити смак солоними огірками, натертими на дрібній тертці, мускатним горіхом або додавши яєчний жовток.
Інгредієнти розраховані на 1 порцію.
Покроковий рецепт

Масло вершкове розтопити на сковороді.

Висипати борошно, пасерувати на невеликому вогні до золотистого кольору, безперервно помішуючи.

Додати рибного бульйону, перемішати.

Додати обсмажені до золотистого кольору цибулю.

Вичавити сік з половинки лимона. (Шкірку не викидати, надалі половинка лимона послужить нам «чашею» для подачі соусу.)

Посолити, поперчити, додати перець горошок, лавровий лист і лимонний сік половинки лимона, перемішати. Дати закипіти, зняти з вогню.

Сібас почистити, випатрати. Полити його лимонним соком, посолити. Зробити гострим ножем надрізи. Смажити риба а оливковій олії до золотистого кольору з обох сторін.

Часник почистити, дрібно порубати, обсмажити на олії. Кальмар відварити, нарізати кільцями, додати до часнику, обсмажувати 3-5 хвилин.

На блюдо викласти смажену рибу, поруч викласти смажені з часником кальмари. Подавати смажену рибу з білим соусом «лимонної чаші». Приємного апетиту!
