Рибні котлети

Рибні котлети – це смачне, але в той же час дієтичне блюдо.

Інгредієнти

рибний фарш — 300 гр
хліб білий — 150 гр
молоко — 50 гр
яйце — 1 шт
сіль — за смаком
перець чорний мелений — за смаком

Як приготувати Рибні котлети

Котлети – улюблене блюдо будь-якої господині. Адже це швидке і смачне блюдо. Але крім звичних всім м’ясних котлет, урізноманітнити свій раціон можна – рибними. Котлети виходять ніжні і соковиті. Ваші домочадці будуть задоволені, спробувавши цю страву.

Для приготування рибних котлет нам потрібно риба, борошно, яйце, батон білий, молоко, перець чорний мелений, сіль, рослинне масло. Можна використовувати вже готовий рибний фарш, але я віддаю перевагу свіжий, з цього, роблю його сама. У риби видаляємо кістку і прокручуємо філе через м’ясорубку. Приступимо до приготування.

Покроковий рецепт

Зробимо фарш для котлет. Батон або білий хліб замочимо в молоці. Дамо йому постояти 1 хвилину, щоб він просочився молоком. Хліб краще використовувати не свіжий, що б той краще розсипався. Тепер розминаємо його до дрібних крихт.

В рибний фарш додаємо яйце, сіль, перець і хліб. Все добре перемішуємо до утворення однорідної маси.

З отриманого фаршу формуємо котлети. Обвалюємо їх у борошні з усіх сторін.

На сковороду наливаємо олію, розігріваємо на плиті і викладаємо смажити котлети. Обсмажуємо до золотавої скоринки з двох сторін.

Як тільки котлети будуть готові, викладаємо їх на тарілку для подачі. Як гарнір чудово підійде гречана каша. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Котлети «Особливі» з фаршу з сиром у бризол