Салат Мімоза класичний

Як приготувати Салат «Мімоза» класичний

Мімоза є чудовим салатом для будь-якого свята або просто смачної вечері. Кожен з нас пам’ятає цей шикарний смак з дитинства. Найчастіше мімозу готують для новорічного столу. Це дуже ситний, смачний, класичний салат, рецепт якого ми пропонуємо познайомитися.
Приготувати мімозу дуже легко і це зможе зробити навіть починаюча господиня. Вам знадобиться:
1. Лосось копчений 300 р.
2. Сир твердий 250 р.
3. Майонез 250 р.
4. Яйця 4 штуки.
5. Яблука (2 середніх).
6. Цибуля ріпчаста (1 цибулина).
Як готувати:
1 крок. Ретельно миємо, нарізаємо і натираємо на середній тертці 2 яблука.
2 крок. Відварюємо яйця і залишаємо до повного остужения.
3 крок. Дістаємо глибокий салатник і на дно викладаємо лосося. Гарненько розімніть його виделкою. Слідкуйте за тим, щоб в рибі не було кісток.
4 крок. Посипаємо рибу дрібно нарізаною цибулею і промазуємо все це майонезом.
5 крок. Наступний шар складається з яблук + тонкий шар майонезу.
6 крок. Відокремлюємо в яйцях білки від жовтків. Жовтки відкладаємо, а білки дрібно нарізаємо або натираємо на терці.
7 крок. Натираємо сир, перемішуємо його з білками і додаємо в салатник. Промазуємо майонезом.
8 крок. Останній шар складається з жовтків, які попередньо натерли на дрібній тертці.
Даємо просочитися салату кілька годин. І все. Смачна мімоза готова. Приємного апетиту.

Дивіться також:  Пакистанський гострий салат з нуту з сиром