Салат з буряка з капустою і гранатом

Апетитний, смачний, а головне – корисний овочевий салат, в якому основний тон задає відварений буряк. Свеколка доповнено подрібненої білокачанної капустою, свіжою морквиною і гранатовими зернами.

Інгредієнти

Капуста — 250 гр білокачанна
Буряк — 1 штука варена
Морква — 1 штука
Гранат — 1/4 штуки
Сіль — за смаком
Цукор — 2 щіпки
Олія оливкова — 25 мл

Як приготувати Салат з буряка з капустою і гранатом

Рецепт не представляє складності, адже інгредієнти для нього потрібно просто подрібнити і потім з’єднати в загальній мисці. Правда, слід попередньо відварити основний інгредієнт – буряк. Інші овочеві інгредієнти (білокачанна капуста, морква) використовуються для салату в свіжому вигляді. Овочеві компоненти простого і корисного салату доповнені гранатовими зернами, які надають готовому страві пікантності. Салат заправляється олією. В ідеалі масло повинно бути оливковою, але можна взяти і соняшникова, наприклад.

Для готування салату візьміть каструлю (для варіння буряків), обробну дошку, ножик, тертку, ложку для перемішування, миску. Подробиці приготування салату з буряком і капустою описані в нижчеподаному рецепті, а супроводжуючі фото зроблять процес готування простим і легким.

Покроковий рецепт

Інгредієнти підготовлені, можна приступати до їх подрібнення. Порядок нарізки інгредієнтів значення не має, пропонуємо почати з шинкування капусти. З качана знімаємо верхні листочки, тонко шаткуємо капусту на обробній дошці. Капустяну нарізку переправляємо в миску.

Наступний інгредієнт для овочевого салату – відварений буряк. Очищаємо остиглу буряк від шкірки, потім подрібнюємо її з допомогою терки з середніми отворами.

Аналогічним чином поступаємо і зі свіжою морквиною. Очищаємо його від шкірки, натираємо. Перекладаємо подрібнену моркву до капусти і буряка.

Основні інгредієнти овочевого салату подрібнені і знаходяться в мисці. До них залишилося додати зерна граната. Очищаємо зручним способом гранат, витягаємо зерна і перекладаємо їх до подрібненим інгредієнтів салату.

Дивіться також:  Пікантний капустяний салат

Салат приправляємо до смаку сіллю, можна додати трохи цукрового піску (на ваш розсуд). Вливаємо для заправки рослинне масло.

Перешиваємо інгредієнти салату ложкою.

Смачний овочевий салат з відвареного буряка, свіжої капусти, моркви і гранатовими зернами готово! До столу подаємо його в загальному салатнику або розкладаємо по креманкам і подаємо порційно. Приємного вам апетиту і здоров’я!