Салат з куркою та рисом

Пропонований рецепт салату з курячою грудкою прикрасить і святковий стіл, і для звичайного буденного меню він стане до речі. Мінімум простих інгредієнтів + мінімум часових витрат = смачний салат з куркою та рисом.

Інгредієнти

Курка — 300 гр
Огірок — 1 штука
Яйця курячі — 2 штуки
Рис — 100 гр
Цибуля зелена — 0,5 пучка
Майонез — 4 столові ложки
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — 1 щіпка

Як приготувати Салат з куркою та рисом

Для того щоб приготувати не складний в реалізації салат з куркою вам буде потрібно не так багато продуктів. Головне – всі вони доступні і завжди є під рукою в кулінарних запасниках кожної господині. Основним інгредієнтом в салаті є куряча грудка (або філе). Саме цей компонент задає смакової тон всьому блюду. Куряче м’ясо попередньо відварюється, а потім подрібнюється.

Відварна куряча грудка доповнено в салаті рисом. Цей продукт також слід відварити заздалегідь. І ще один інгредієнт, який потребує отварке – це курячі яйця. Для салату вони повинні бути відварені «круто». Перераховані інгредієнти відмінно співіснують в салаті зі свіжим огірочком і зеленою цибулею. Дані інгредієнти надають готового салату свіжість.

Що стосується заправки, то в запропонованому рецепті для інгредієнтів використовується майонез. Його цілком можна замінити сметаною. Про те, як приготувати смачний салат з куркою та рисом, розповідається в нижчеподаному рецепті. А покрокові фото допоможуть вам освоїти рецептуру без клопоту.

Покроковий рецепт

Отже, як вже було заявлено, заздалегідь курячу грудку відварюємо рис і яйця. При варінні курячої грудки злегка присаливаем воду. Готову відварну курячу грудку витягуємо з каструлі, остуджуємо. Бульйон на основі курячої грудки можна використовувати для приготування перших страв – супів. Відварений рис рекомендується відкинути на сито і трохи промити холодною водою, тоді в салаті рис не буде злипатися. Охолоджені курячі яйця очищаємо від шкаралупи. Свіжий огірок і зелену цибулю промиваємо й обсушуємо. Якщо у огірка гірчить кожурка, то її потрібно зрізати. Якщо «все нормально», то очищати огірок не обов’язково. Охолоджену курячу грудку нарізаємо дрібними кубиками. Переправляємо куряче м’ясо в миску.

Дивіться також:  Салат з курячою грудкою «Цезар» по-новому

Огірок нарізаємо у формі кубиків. Огіркову нарізку додаємо до подрібненого курячого м’яса.

Яйця для салату рубаємо, викладаємо до інгредієнтів.

Додаємо до компонентів салату рис.

Шаткуємо дрібно зелену цибулю.

Приправляємо інгредієнти сіллю і чорним меленим перцем (останній інгредієнт – за бажанням).

Для заправки викладаємо майонез.

Перемішуємо інгредієнти.

Апетитний салат з куркою та рисом готовий! Пригощайтесь на здоров’я!