Салат з курячою грудкою «Цезар» по-новому

Салат «Цезар» — простий рецепт, який не вимагає багато часу і зусиль. А головне дуже смачний і дієтичний!

Інгредієнти

Куряче філе — 250 гр.
Салатний мікс — 1 пакет
Хліб — 4 скибки
Сир — 50 гр.
Масло рослинне — 3-4 ст. л.
Часник — 1-2 зубчики
Оселедець/анчоус — 10-15 гр.
Гірчиця — 1 ч. л.
Лимон — 1 зубчик
Яйце (жовток) — 2 перепелиних або куряче 1
Сіль, перець — за смаком
Кедрові горіхи — для прикраси

Як приготувати Салат з курячою грудкою «Цезар» по-новому

Салат «Цезар» можна зустріти в будь-якому кафе. Його нескладно приготувати вдома.
Пропоную рецепт салату «Цезар» на основі салатного міксу і домашнього соусу. Без краплі майонезу! Це подарує звичного салату новий і незвичайний смак!

Покроковий рецепт


Для початку необхідно приготувати сухарики. Можна брати батон або будь-який інший хліб. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю олії. Крупно ріжемо половинку зубчики часнику і обсмажуємо до появи аромату. Обрізаємо скоринку хліба у і нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо до часнику і обсмажуємо протягом 2-3 хвилин, щоб вийшли хрусткі сухарики.

Нарізаємо курячу грудку невеликими шматочками і смажимо до готовності протягом 7-8 хвилин.


Поки куряча грудка обсмажується, готуємо соус. Для цього в окремій мисці змішуємо олію, гірчицю, жовтки яєць, оселедець, сік лимона і добре збовтуємо, щоб соус вийшов однорідним. За смаком можна додати сіль і перець.

На порційну тарілку викладаємо листя салату, курячу грудку, поливаємо соусом і тремо сир. Перед подачею посипаємо сухарями і кедровими горішками. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Салат з пекінської капусти і курячого філе