Мій улюблений салат власної імпровізації з шпинату з яблуками і сиром. Особливий смак додає заправка, журавлина теж, безсумнівно, відіграє свою роль.

Інгредієнти
| шпинат – 2 жмені | |
| яблука – 2 великих я використовувала 1 гала-яблуко, 1 червоне яблуко | |
| червоний цибуля – 1/4 головки | |
| горіх волоський або пекан – 1/2 чашки | |
| журавлина сушена – жменя | |
| сир козячий або фета – 100 г | |
| Для заправки: | |
| оливкова олія – 1/3 склянки | |
| яблучний оцет – 1/4 чашки | |
| лимонний сік – 2 столові ложки | |
| діжонська гірчиця – 1 столова ложка | |
| часник – 1 зубчик | |
| сіль і чорний перець – щіпка | |
| мед – 1 столова ложка |
Салат зі свіжого хрусткого шпинату з різними сортами яблук і ніжним сиром фета сподобається всім любителям легких закусок.
Покроковий рецепт
1. Листя шпинату промивають, сушать і викладають в глибоке блюдо.
2. Яблука очищають від серцевини, ріжуть тонкими часточками – пластинками. Закидають у чашу до шпинату.
3. До шпинату з яблуками додають цибулю, порізану тонкими півкільцями і сушену журавлину.
4 Сир розминають виделкою, щоб вийшли невеликі шматочки, перекладають до шпинату. Слідом додають горішки (якщо великі можна порубати).
5. Готують суміш із зазначених інгредієнтів для заправки: оливкової олії, оцту, лимонного соку, діжонської гірчиці, подрібненого часнику (можна придушити через чеснокодавку) з додаванням солі і перцю. За смаком додають мед і все добре перемішують..
6. Заправляють приготованою сумішшю салат, перемішують. Подають до столу. Приємного апетиту!
