Шашлик з риби, маринований в соєвому соусі

Шашлик з сьомги в соєвому соусі

Інгредієнти

Червона риба — 600 г форель або сьомга
Французька гірчиця — 1 столова ложка
Кунжутне насіння — 1 чайна ложка
Мед — 1 чайна ложка або за смаком
Соєвий соус «Кикоман» — 100 мл

Як приготувати Шашлик з риби, маринований в соєвому соусі

Сьогодні пропоную приготувати шашлик з сьомги на кухні, а не на природі, тобто в духовці.

Покроковий рецепт

Необхідні інгредієнти: риба, гірчиця, мед, кунжутне насіння і соєвий соус.

Спочатку необхідно замочити дерев’яні шпажки, щоб при запіканні риби вони у нас не перетворилися в угольки.

З шматки червоної риби зняти шкіру. Нарізати рибу кубиками, розміром приблизно 2 х 2см.

маринувати не менше 30 хвилин

Приготувати маринад для сьомги. Змішати всі інгредієнти для маринаду. Така черговість: 1 чайну ложку змішати з 100 мл соєвого соусу, перемішати, щоб мед розчинився. Потім додати 1 столову ложку французької гірчиці і 1 чайну ложку кунжутного насіння. Сіль я не додаю, так як використовую і так солоний соус. Якщо ви використовуєте інший соєвий соус, рибу треба посолити. Замочити в цьому маринаді раніше нарізані кубики червоної риби. Маринувати рибу не менше 30 хвилин.

На шпажки нанизати мариновану сьомгу. Шпажки з рибою укласти на бортики вогнетривкої страви (так рибу не треба буде перевертати, вона пропечеться з усіх боків і зайвий сік стікатиме в блюдо). Поставити рибу в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 15 – 20 хвилин (не більше, так як рибу можна швидко пересушити!).

Шашлик з риби готовий! Подавати до столу відразу ж!

Приємного апетиту!

Дивіться також:  Солона сьомга в меду