Щі без обсмажування на реберцях зі свіжою капустою

Капуста — джерело вітамінів і корисних речовин. Приготуємо корисні щі з свіжої капусти.

Інгредієнти

Реберця — 0,5 кг (свинячі копчені)
Вода — 3 л
Картопля — 3-5 шт.
Ріпчаста цибуля — 1 головка
Капуста білокачанна — 400 г
Сіль — за смаком
Лавровий лист — 2-3 шт
Часник — 3 зубчики
Кріп — 50 г

Як приготувати Щі без обсмажування на реберцях зі свіжою капустою

Ось і літо сонячне, жарке! У магазинах вже щосили продається свіжа капуста. Капуста – джерело вітамінів і корисних речовин. На цей раз пропоную полегшений варіант літнього супу зі свіжою капустою без пасерування. Сподіваюся, кому-небудь рецепт згодиться!

Покроковий рецепт

Свинячі ребра помити і розрізати. Кинути у воду, варити на повільному приблизно 1-1,5 години (якщо бульйон буде вирувати сильно, то вийде каламутний).

Почистити і порізати картоплю, цибулю. Помити і нашаткувати капусту.

Коли бульйон зваритися, вийняти реберця, видалити кістки, плівку і зайвий жир. Бульйон процідити через марлю і поставити знову на вогонь. Бульйон посолити, закинути лавровий лист, м’ясо та цибулю.

Як тільки бульйон закипить, закинути картоплю. Варити до готовності картоплі (15-20 хвилин).

Потім додати в каструлю нашатковану капусту, перемішати. Варити до готовності капусти (близько 10 хвилин).

Закинути в каструлю з супом мелкопорезанный кріп і чавлений часник. Вимкнути, дати 10 хвилин настоятися.

Подавати на стіл зі сметаною, зеленню.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Капусняк – польські щі з квашеної капусти з ковбасою