Шоколадні мафіни без цукру з бананом

Кексики виходять сухими і з скоринкою зовні і м’якими, пористими всередині.

Інгредієнти

Банан — 1 шт.
Какао — 2 ст. л.
Мед — 2 ч. л.
Ванілін — щіпка
розпушувач — 1 ч. л.
борошно вівсяна або будь — 60 гр.(3 ст. л.)

Як приготувати Шоколадні мафіни без цукру з бананом

Практично кожен день під вечір хочеться чогось солоденького і вредненького на ніч. Але стримувати себе не завжди виходить, ось тоді на допомогу сподобався відмінний рецепт ПП кексів. Пропоную рецепт як базу до подальшого кулінарної творчості. Можна додати шматочки шоколаду в тісто і вийде шоколадний фондан, або вишню, добре буде поєднуватися з горішками або сухофруктами, але Ви повинні розуміти, що з додаванням калорійність кожного інгредієнта буде подвоюватися.

Замість цукру використовуємо банан і мед, а борошно пшеничне замінити вівсяної або рисової борошном.

Покроковий рецепт

Яйце змішати з бананом в блендері, можна і розім’яти виделкою.

Додати розпушувач, борошно, какао, мед і ванілін до суміші з яєць і банана. Добре збити.

Розлити по формах, я використовую силіконові, їх змащувати нічим не потрібно. З отриманої суміші виходить 4 кексу.


Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 180-200 градусів 25 хвилин.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Кекси з грушею