Сирники з

Сирники одне з улюблених ласощів для дітей і дорослих різного віку.

Інгредієнти

сир — 500гр
яйце — 2
цукор — 2-3 ст. л.
борошно — 100 гр.
розпушувач — 0.5 ч. л

Як приготувати Сирники з

До складу, як правило, входить мінімум інгредієнтів, що робить їх безпечними для дітей навіть самого раннього віку. Правда, в цьому випадку їх краще не смажити, а готувати на пару.

Покроковий рецепт

Для приготування страви нам знадобиться 500 гр. Сиру, два яйця, 2-3 столові ложки цукру, розпушувач, борошно. Якщо ви готуєте для маленької дитини можна обійтися без цукру і розпушувача щоб уникнути алергічних реакцій. Особливу увагу зверніть на вибір сиру. Звичайно для сирників краще використовувати домашній сільський сир, але у відсутності такого можна обійтися і магазинним. Сир повинен бути жирним, не менше 5%, інакше сирники будуть розвалюватися.

Змішуємо в чаші сир цукор і яйця до однорідної маси. В окремій мисці змішуємо борошно і половину чайної човни розпушувача. Борошна залежно від «вологості» сиру може знадобиться від 3 до 5 столових ложок. У результаті повинна вийде клейка маса з працею відокремлювана від ложки.

На сковороду додаємо очищену олію, прогріваємо.
Щоб сирники вийшли не тільки смачні, але й красиві, перед тим як їх формувати руки необхідно намочити. Формуємо кульки із сирної маси, обвалюємо їх у борошні.


Викладаючи сирники на сковороду злегка приминаем їх руками. Обсмажувати сирники необхідно при середній температурі з двох боків до появи золотистої скоринки.

Дивіться також:  Пишні, повітряні сирники зі сметаною