Стуленики

Раджу брати в якості начинки сливове повидло воно буде яскраво відтіняти солодкість тесту.

Інгредієнти

Яйця — 3 шт
Борошно — 560 грам
Цукор — 200 грам
Сода, гашене оцтом — 1 чайна ложка
Масло вершкове — 200 грам
Олія соняшникова 100 мл
Повидло сливове — 300 грам

Як приготувати Стуленики

Цей рецепт готувала моя бабуся, вона передала його моїй мамі, а моя мама мені. У мене у свою чергу підростають доньки і я впевнена в їх книгах рецептів він буде. Інгредієнти для рецепта дуже доступні і недорогі так і багато часу не займе.

Покроковий рецепт


Добре збити міксером яйця з цукром, додати охолоджену суміш з розтопленим вершкового і рослинного масел. Перемішати всі лопаткою. Погасити соду оцтом безпосередньо всередині маси. Додати борошно і все вимісити руками.

Тісто при цьому виходить дуже м’яким і липне до рук. Його потрібно розділити на 2 рівні частини і покласти в пакети. Помістити тісто в морозильник хвилин на 40-50, щоб тісто стало твердим настільки, щоб його можна було натерти на тертці.

Вистелити противеть пекарської папером, натерти першу половину тіста і змастити сливовим повидлом.

Зверху натерти другу половину тіста і відправити випікатися в духовку на 25-30 хвилин.

Коли пиріг приготується і охолоне його можна красиво нарізати.

Дивіться також:  Горіховий пиріг на кефірі