Свиняча відбивна з кабачками і сиром

Відбивна з овочами виходить соковитою. А сирна скоринка м’ясну відбивну робить більш привабливою.

Інгредієнти

Свиняча відбивна — 4 шт.
Кабачок — 120 г
Морква — 80 г (1 невелика)
Сир твердий — 120 г
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком та бажанням
Рослинна олія — 1 столова ложка

Як приготувати Свиняча відбивна з кабачками і сиром

Відбивна зі свинини – простий і нескладний у приготуванні блюдо. Таке блюдо чудово підійде як «щоденний» вечеря, так і до столу у вигляді святкової трапези. Вигадувати нічого нового не стала (всі до мене придумали ). Що знайшлося в холодильнику, то і приготувала.. .кабачок, морква, завалявшийся сир і свиняча вирізка. Можна використовувати прянощі за смаком. Для того щоб м’ясо приготувався швидше (хоча, якщо ви будете використовувати вирізку, вона і так швидко готується) і прийняв певну форму, я попередньо відбиваю. Порада: щоб бризки не летіли в різні боки, свинину я відбиваю в поліетиленовому пакеті. Запечене м’ясо виходить соковитим, не жирним і відразу з овочами. Час запікання залежить від виду та свіжості м’яса.

Думаю, цей рецепт підійде навіть дітям. На гарнір можна подати все що завгодно. Чудово підійде картопляне пюре або відварний рис. Чекаю ваших емоцій, може якихось порад. Діліться своїми змінами в рецептурі.

Покроковий рецепт

Свинячі відбивні я робила зі свинячої вирізки.
Вирізку промити під водою, злегка обсушити, нарізати на великі шматки. Кожен шматочок покласти в поліетиленовий пакет, відбити з обох сторін молоточком. Свинячі відбивні з двох сторін, посолити, за бажанням поперчити. Моркву почистити, натерти на дрібній тертці. Кабачок (краще брати молодий, можна використовувати цукіні) помити, натерти на дрібній тертці. Підготувати сир, натерти на тертці. Деко вистелити фольгою (глянсовою стороною догори, щоб м’ясо швидше приготувався), змастити рослинним маслом. Викласти на змащену фольгу свинячі відбивні. На кожну відбивну викласти по 2 – 3 столові ложки тертих кабачків, потім трохи моркви.

Дивіться також:  Індичка з перцевим соусом

Зверху відбивні присипати тертим сиром (бажано використовувати сир твердих сортів, хоча, не принципово). Розігріти духовку до 180 — 200 градусів. Поставити в духовку деко з м’ясом на 2 – 3 рівень, запікати близько 20 – 30 хвилин. Якщо сир на м’ясі почне горіти, накрийте м’ясо пекарської папером або фольгою (глянсовою стороною догори, щоб тепло відбивалося).

Свиняча відбивна з кабачками, морквою і сиром готова.

Така страва стане прикрасою будь-якого столу. Відбивну можна подавати з вашим улюбленим гарніром або свіжими овочами. (Таке блюдо краще подавати відразу гарячим або теплим). Приємного апетиту!