Тайський суп Том-ям

Як приготувати Тайський суп Том-ям

Цей супчик – всесвітньо відоме національне тайське блюдо, його ще називають наркотичних супом. Таку назву він отримав не даремно. Справа в тому, що скуштувавши разок даний том ям і не згорівши при цьому у вогні спецій, ви обов’язково захочете повторити цей досвід ще раз.

Том ям роблять з куркою, з креветками (які набагато більше тих, що ми звикли називати такими) і морепродуктів. Ще на вході в ресторан, ви відчуєте, що тут готують саме тому ям. Запах смаженого подрібненого часнику, червоного перцю, пахощі пряних трав, лемонграсу і кокосового молока, змусять ваш шлунок нудно стогнати в передчутті майбутнього задоволення.

Звичайно, при замовленні не забудьте сказати офіціантові заповітне «але спайсі», що означає «без спецій». Це не вбереже ваш суп від гостроти, тому що вони в принципі не розуміють, як це – не додавати спеції взагалі, але його хоча б можна буде більш–менш спокійно ковтати. До речі, щоб врятуватися від виступаючих на очі сліз, запивайте його не водою, а заїдайте рисом. Він візьме на себе зайву гостроту. Так роблять самі тайці.

Ну і головне – це, щоб ваш шлунок був здатний сприймати гостре. А інакше, ви ризикуєте завдати чималої шкоди. Але деякі, навіть знаючи про це, не можуть відмовити собі в такому задоволенні. При бажанні в інтернеті можна знайти його докладний рецепт і самому спробувати створити цей шедевр кулінарії, здивувавши друзів і близьких.

Дивіться також:  Суп-пюре з кабачків