Тефтелі по-грецьки в овочевому соусі

Тефтелі по-грецьки в овочевому соусі дуже незвичайні, так як готуються з фаршу з додаванням сиру.

Інгредієнти

Для тефтелькою:
Фарш — 500 г
Цибуля ріпчаста — 1/2 головки
Часник — 1-2 зубчики
Сир — 100-120 г
Яйця курячі — 1 шт.
Білий хліб — 30 г (2 шматочка)
Вода — 4-5 столових ложок (молоко)
Гірчиця — 2/ 3 чайна ложка
Кріп — 1 столова ложка
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком
Для соусу:
Цибуля ріпчаста — 1/2 головки
Морква — 1 шт.
Болгарський перець — 1 шт. (у мене 1/2 зеленого і 1/2 червоного)
Помідори у власному соку — 3-4 шт.
Томатний сік — 300 мл (я беру з тієї ж банки де томати)
Кетчуп — 2 столові ложки
Крохмаль — 1 десертна ложка
Цукор — 1 чайна ложка (або за смаком)
Вода (бульйон)
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком
Рослинне масло — для смаження

Як приготувати Тефтелі по-грецьки в овочевому соусі

Тефтелі по-грецьки в овочевому соусі дуже незвичайні, так як готуються з фаршу з додаванням сиру.

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

Як приготувати тефтелі.
Ріпчасту цибулю і часник почистити, дрібно порубати. Білий хліб замочити в молоці (або у воді). У велику чашу покласти фарш, додати дрібно нарізаний часник і половину цибулі (інша половина піде на приготування соусу), віджатий хліб, дрібно рубаний кріп (у мене був заморожений). Суміш посолити, поперчити, перемішати.

Тепер до фаршу додати 100-120 г сиру, 1 куряче яйце і 2/3 чайної ложки гірчиці. (Більше сиру не потрібно, інакше тефтелі будуть занадто пухкі, пропорція 4:1). Для поліпшення консистенції фаршу можна додати пару столових ложок вершків або молока. Гарненько ще раз перемішати руками.

Дивіться також:  Ароматні свинячі котлети в сухарях

З готового фаршу сформувати тефтелі розміром з невеликий мандарин. Обваляти м’ясні кульки в борошні.

Розігріти сковороду з рослинним маслом. Смажити тефтелі з фаршу з сиром з обох боків до золотистого кольору. Готові тефтелі відкласти в сторону.

Приготувати соус для тефтелькою.
У сковороді розігріти олію (1-2 столові ложки), обсмажити на ньому до напівпрозорості ріпчасту цибулю. Коли цибуля стане прозорою, додати терту на дрібній тертці моркву, смажити до золотистого кольору, періодично помішуючи.

Дрібно нарізати помідори і болгарський перець. Додати в сковороду до овочів, перемішати, смажити близько 5-7 хвилин. Потім додати томатний сік з банки (приблизно 300 мл) і 2 столові ложки кетчупу, продовжувати гасити. Суміш посолити, додати чорний мелений перець і цукор за смаком. Перемішати тушкувати ще 3-5 хвилин.

Поки все тушкується, розвести 1 десертну ложку крохмалю в 1 / 4 склянці холодної води, перемішати, щоб всі грудочки розчинилися. Вилити крохмальну воду в овочеву суміш. Додати воду або бульйон (кількість залежить від бажаної густоти соусу). Закрити кришкою і тушкувати до загущення.

Додати в соус дрібно рубаний кріп, перемішати. У соус викласти раніше запашні тефтелі, зверху полити їх соусом, тушкувати ще 10 хвилин під закритою кришкою.

Готові м’ясні тефтелі, викласти на блюдо, полити соусом. Подавати такі тюфтельки можна з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!