Цвітна капуста, смажена в яєчному клярі

Низькокалорійне, дієтичне блюдо легко приготувати на вечерю як самостійне, так і в якості гарніру. Особливо корисно людям, які стежать за своєю вагою, вегетаріанцям, дітям

Інгредієнти

Капуста цвітна — 200 гр
Яйце — 1 шт.
Спеції: сіль, куркума, перець запашний, кунжут — за смаком

Як приготувати Цвітна капуста, смажена в яєчному клярі

Цвітна капуста — цариця серед інших видів капусти, цінується високими смаковими і дієтичними якостями. Легко і швидко готуємо в домашніх умовах.

Покроковий рецепт

Цвітну капусту миємо й готуємо до поділу на суцвіття

Суцвіття відокремлюємо від стовбура рівними частинами

Викладаємо суцвіття цвітної капусти на сковороду, солимо за смаком і тушкуємо в невеликій кількості води при закритій кришці протягом 5 хвилин


Яйце моєму, відокремлюємо від шкаралупи, збиваємо виделкою або вінчиком

Збите яйце виливаємо в цвітну капусту, ретельно перемішуємо і продовжуємо тушкувати в сковороді до готовності, приблизно протягом 10 хвилин. В кінці додаємо трохи соняшникової або іншої рослинної олії, спеції

Викладаємо цвітну капусту тушковану з яйцем в тарілку, прикрашаємо зеленню, посипаємо насінням кунжуту

Дивіться також:  Полунично-мятний сорбет