Збірна солянка з ковбасою і копченою куркою

Яскраве, ситне, ошатне страву сьогодні прикрасить наш обід. Грибні, рибні, м’ясні бульйони використовують для приготування солянки. Я покажу Вам, як готувати солянку на міцному м’ясному, кислувато – пряному бульйоні.

Інгредієнти

Курячий бульйон — 2.5 л
Копчений окорочок — 300 г
Ковбаса — 200 г варена, вищого гатунку
Картопля — 5 шт.
Ріпчаста цибуля — 1 шт.
Оливки — 8-10 шт.
Томатний сік — 150 мл
Огірки — 2 шт. мариновані
Рослинне масло — 100 мл
Зелень — за смаком
Сметана для подачі
Лимон — 5-6 часточок

Як приготувати Збірна солянка з ковбасою і копченою куркою

Після галасливого застілля, напевне, і у вашому холодильнику залишаються продукти, які відмінно впишуться в склад нашої обідньої соляночки. Цей рецепт має сотню аналогів, тому, не бійтеся імпровізувати, замінюючи одні інгредієнти на інші, експериментуйте, панове! Класичну російську солянку неможливо зіпсувати, вкладіть максимум фантазії, і Ваші домочадці будуть насолоджуватися чудовим обідом! Бульйон варять на яловичини або курки, головне, щоб він вийшов наваристим.

Як правило, основними компонентами для збірної солянки прийнято вважати крутий бульйон і густе м’ясне асорті. Я віддаю перевагу правильному харчуванню і максимально корисним продуктам, пропоную шкідливі копченості замінити натуральними м’ясними компонентами. Це блюдо в нашому домі прийнято вважати – святковим.

Покроковий рецепт

Підготуємо всі необхідні складові.

Поставимо варитися наш бульйон і приступимо до очищення овочів і нарізці інгредієнтів. Як правило, достатньо 20 хвилин, що б приступити до наступних етапів приготування.

Готовий киплячий бульйон ми солимо і перчимо, зменшуємо вогонь. Я не додаю зайвих спецій, не варто забивати основний смак приправами.

Картопля очищаємо, нарізаємо невеликими кубиками. Відправляємо варитися.

Цибулю дрібно шаткуємо.

Дивіться також:  Легкий суп з фрикадельками і печерицями

У розігріту сковороду додаємо цибулю, робимо вогонь тихіше і смажимо до золотистого кольору.


Ковбасу нарізаємо дрібними кубиками і додаємо в сковороду до цибулі.


Поділяємо копчені стейки на волокна, нарізаємо шматочками і додаємо до засмажки. Перемішуємо.

Замітка: я використовувала стейки домашнього копчення. Стейки повинні бути без шкіри, що б блюдо було максимально корисним.

Готуємо солоні огірочки. Дрібно наріжемо кубиками і відправляємо в сковороду.

Оливки розрізаємо навпіл або шаткуємо кільцями, відправляємо в загальну масу. В черговий раз перемішуємо. Оливки можна замінити маслинами.

Настав час заправки. Збірну зажарку, я заливаю томатом, перемішую і на повільному вогні даю нудитися 15 хвилин, щільно закривши кришку.

Порада: Не використовуйте для заправки магазинну томатну пасту. Вона містить консерванти і хімічні добавки, які дають непередбачувану кислоту. Надмірна кількість кислоти в солянці може зіпсувати смак.

Перевіримо нашу картоплю. Через 20 хвилин картопля відмінно зварився, можна додавати м’ясне асорті.


Свіжий кріп і часточки лимона – завершальний етап в приготуванні чарівної солянки. Порада: відмінний аналог свіжого лимону, лимонна кислота.

Закриємо каструлю з готовою стравою і дамо настоятися 10-15 хвилин.

Подавати солянку з ковбасою і копченою куркою можна зі сметаною або вершковим соусом. Розливаємо по тарілках і запрошуємо всіх до столу! Приємного апетиту! Харчуйтеся смачно і правильно!