Збірні котлети з чотирьох видів мяса

Швидко і легко готуємо смачні котлети, які можна взяти з собою на обід.

Інгредієнти

Філе куряче — 300 грам 1 половинка грудки
Філе індички — 300 грам
Свинина — 300 грам
Яловичина — 300 грам
Цибуля — 1-2 головки в залежності від розміру
Часник — 1-4 зубки за смаком
Хлібний батон — 1 шт
Молоко — 0,5 літра
Яйце — 1шт
сіль, спеції — за смаком
Олія соняшникова — 50 грам

Як приготувати «Збірні» котлети з чотирьох видів м’яса

Що ж взяти з собою на обід? Таким питанням задаються ті, у яких немає можливості перерву сходити в їдальню або кафе. На одному кефірі з яблучком не протягнути довгий час. Тому я хочу познайомити Вас зі своїм рецептом котлет, які зручно брати з собою як студенту або школяреві, так і на роботу.

Покроковий рецепт

Неважливо, де купуємо м’ясо на базарі чи в магазині, перед приготуванням його треба помити, підсушити паперовим рушником. Зрізаємо ножем всі жилочки, пліву, плівки.

У різних марок м’ясорубок різні розміри горловини. Тому нарізаємо м’ясо і цибулю так, щоб було зручно перемелювати.

Відрізаємо від хлібного батона краю, вони нам ще знадобляться, а серединку режим шматочками і заливаємо молоком.

Всі підготовлені інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку. Хлібний батон, перш ніж відправляємо в м’ясорубку, трохи віджимаємо від молока. Але молоко не поспішаємо виливати. В отриманий фарш додаємо сіль , спеції і яйце.

Одним з важливих моментів у приготуванні котлет це вибивання фаршу. Для того щоб наші котлетки були смачними і соковитими потрібно ретельно перемішуємо фарш, деякі навіть примудряються його «бити» об стіл. Я ж просто добре перемішую. Якщо фарш сухуватий, додаю молоко, що залишилося. Для моїх котлет фарш повинен бути м’яким, тому не розлучайтеся, якщо Вам здалося, що додали надто багато молока.

Дивіться також:  Голубці з рисом і фаршем, запечені в духовці

Я не люблю покупні панірувальні сухарі, тому готую їх сама. У нас залишилися краю батона, які режим шматочками і відправляємо в блендер. Якщо немає блендера, то потерти на звичайній крупній тертці. А крупність помелу за Вашим бажанням.

Тепер можна ставити сковорідку на конфорку, і поки вона прогрівається, робимо заготовки котлеток.

Формуємо котлети і відправляємо їх на сковороду. Я не засмажую котлети до хрусткої скоринки.

Запікати 20-25 хвилин

Викладаємо підсмажені котлети на деко, я застеляю його харчовою фольгою або пергаментом. Відправляємо в гарячу духовку 180 С на 20-25 хвилин.

Після того як дістанемо з духовки котлетки, дамо їм охолонути. Потім можна перекласти апетитні котлетки в каструльку або відро.