Абрикосовий сорбет… фрукти і білок – максимум користі!
Інгредієнти
Абрикоси – 500 гр. | |
Цукор або замінник цукру – 100 гр. (за смаком та бажанням) | |
Яєчні білки – 2 шт. |
Чудовий на смак і на колір літній десерт з найбільш ароматних ягід літа – абрикосів. Від такого фруктового сорбету просто неможливо відмовитися, навіть якщо ви стежите за фігурою. Але такий легкий десерт і не може її зіпсувати, адже в ньому немає жирних вершків і мінімум цукру. А в принципі, можна взагалі від нього відмовитися, адже абрикоси, якщо дуже стиглі, то солодкі як мед!
Покроковий рецепт
1. Абрикоси помити, обсушити і видалити кісточки. Скласти в чашу блендера і перемолоти в пюре. Я не перемелюю занадто однорідно – люблю, коли відчуваються маленькі шматочки ягід.
2. Яєчні білі збити з цукром до стану безе.
3. Додати до абрикосам і акуратно перемішати, щоб не втратити легкість.
4. Перекласти в посуд і заморозити в морозильній камері.
5. Дуже красиво, коли такий десерт подати в красивому келиху (у мене абрикосовий сорбет в келиху для мартіні). Приємного, насолоджуйтесь… )