Ще один рецепт аджики. Та не простий, а від давнього ХОЛОСТЯКА. Солодкий перець і моркву трохи пом’якшує пекучу гостроту гіркого перцю і часнику.
Покроковий рецепт
Готуємо всі компоненти для приготування. Миємо та очищаємо їх.
Нарізаємо на шматочки до розмірів, які могли б поміститися в приймальне вікно м’ясорубки.
Готуємо до роботи м’ясорубку
Подрібнюємо всі компоненти на м’ясорубці. При цьому варто звернути увагу на перемішування їх. Тобто не варто з початок, приміром, подрібнювати тільки одні помідори, потім одні яблука. потрібно чергувати компоненти.
Перелити все в більшу каструлю, наливаємо туди один стакан соняшникової олії, додаємо сіль за смаком і ставимо на повільний вогонь.
Накриваємо каструлю кришкою. Не забувайте під час варіння періодично перемішувати вміст каструлі, щоб воно не пригоріло.
Поки аджика вариться, готуємо банки і кришки. Для цього після миття ставимо банки в мікрохвильову піч і ставимо туди ж склянку води. Включаємо на 5 хвилин. Цей процес називається стерилізація.
Кладемо в чисту каструлю кришки і заливаємо туди воду. Кип’ятимо 5 хвилин.
Після готовності страви заливаємо аджику в стерилізовані банки
Акуратно виймаємо з каструлі кришки і накриваємо їх на банки
Закаточной машинкою закочує банки
Після цього перевертаємо закриті банки , накриваємо їх ковдрою або іншим утеплювачем до повного охолодження.
Всі АДЖИКА готова. Приємного апетиту. Сподіваюся, що страва від затятого холостяка вам сподобатися.