Солодкувато-гострий, злегка терпка, з незвичним смаком приправа до м’яса і риби, при цьому дуже корисна – обов’язково сподобається вам і вашим рідним. На її основі можна робити всілякі соуси.
Інгредієнти
чорноплідна горобина – 1 кг | |
часник – 1 головка | |
сіль – 2 ст. л. | |
кориця – 1 ч. л. | |
перець чорний мелений – 0,5 ч. л. | |
оцет 9% – 3 ст. л. | |
хмелі-сунелі – 1 ст. л. | |
червоний мелений перець – 0,5 ч. л. | |
червоний гострий перець – 2 шт | |
цукор – 3 ст. л. | |
коріандр мелений – 0,5 ч. л. |
Аронія або чорноплідна горобина, всім відома своїми корисними властивостями, але не кожен знає, як її можна вживати в їжу. Пропоную вашій увазі, аджику з аронії на зиму. Цей легкий рецепт, без термічної обробки, займе у вас зовсім не багато часу.
Покроковий рецепт
Чорноплідну горобину перебираємо, відриваємо від гілочок, відрізаємо хвостики, добре промиваємо і даємо стекти воді. За тим про сушити на паперовому рушнику, зайва рідина нам не потрібна.
Перекручуємо аронію через м’ясорубку або можна прокрутити в блендері.
Готуємо часник і червоний гіркий перець: часник чистимо, перець розрізаємо на половинки.
Перемелюємо їх теж через м’ясорубку або блендер.
Тепер додаємо сіль і цукор (якщо вам подобається більш солодкі соуси, то можна додати цукру більше, приблизно пів склянки). Додаємо спеції: корицю, хмелі-сунелі, червоний гострий мелений перець, коріандр. Набір спецій можна коригувати під свій смак, можна додати сушену зелень (відмінно підходить базилік, кріп і петрушка), мелену гвоздику.
Додаємо оцет і ретельно перемішуємо.
В стерилізовані банки викладаємо аджику і закриваємо стерилізованими кришками. З даної кількості інгредієнтів виходить 2,5 пів літрові банки. Зберігати в темному, прохолодному місці, можна в холодильнику.