Апельсиновий напій

Апельсиновий напій – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Такий напій відмінно замінить не тільки чай і компот, але і будь-який напій з магазину.

Покроковий рецепт

1 л води закип’ятити і повністю остудити.

2 апельсини вимити, обдати окропом, нарізати маленькими шматочками (разом зі шкіркою), викласти в чашу блендера і перебити до однорідності.

Апельсинову кашку залити 2 л води, перемішати і залишити стояти лише 10-20 хвилин.

Потім процідити 1 раз через сито і 1 раз через марлю, складену приблизно у 6 шарів. Якщо сита немає, то можна два рази пролити через марлю, використовуючи кожен раз новий шматок.

Концентрований апельсиновий напій досипати 10 г лимонної кислоти і 300 грам звичайного цукру, долити 2 л води, перемішати, розлити по пластикових пляшках, закрити і поставити на годину в холодильник.

Через годину готовий апельсиновий напій можна пити. Можна розливати в склянки і прикрасити напій гуртком апельсина і вишенькою.

Зазначимо, що проціджену апельсинову м’якоть можна не викидати, з неї вийде апельсиновий десерт. Для цього м’якоть потрібно досипати 100 г цукру і 4 г кислоти. Перемішати, перекласти в невелику форму для запікання і відправити на 15 хвилин мікрохвильовку. Через 15 хвилин апельсиновий десерт готовий.