Повітряні, тануть у роті баурсаки до чаю.
Інгредієнти
Яйця – 10 | |
Цукор – 1 ст. л. | |
Сіль – 1 ст. л. | |
Соняшникова олія – 2 ст. л. | |
Горілка – 1 ст. л. | |
Борошно – скільки візьме тісто |
Татарська і башкирська кухня багата на випічки. Баурсаки належать саме цій кухні. Сьогодні я поділюся з Вами чудовим рецептом, який належить до категорії “швидко і смачно”. Баурсаки таким способом завжди виходять пишними і апетитними. Відмінний варіант до чаю, особливо зі згущеним молоком або варенням.
Покроковий рецепт
Розбити всі яйця, покласти сіль і ретельно збити міксером або блендером. Додати цукор, рафіновану соняшникову олію, горілку і перемішати.
Просіяти у яєчну масу борошно. Замісити тісто. Воно повинне бути не дуже круте, щоб баурсаки були м’якими.
Нарізати тісто на невеликі шматочки і зробити джгутики. Від товщини джгутиків залежить розмір баурсаков. Джгутики не повинні бути дуже тонкими, інакше баурсаки будуть не тануть у роті, а хрусткими.
Розрізати джгутики на маленькі шматочки.
На деко налити олію так, щоб воно розлилося висотою 0,5 см по всьому листу. Розкласти баурсаки стороною надрізу вниз, залишаючи місце для їх підняття.
Духовку не відкривати в перші 10 хвилин. Піч баурсаки до рум’яної скоринки. До чаю можна подавати як гарячі баурсаки, так і холодні.
Приємного апетиту!