Що може бути краще, ніж аромат домашньої випічки в будинку… Запах ванілі, кориці – запах домашнього затишку.
Інгредієнти
дріжджі – 100 гр | |
цукор – 4 л. сл | |
вода – 3 ст | |
рослинна олія рафінована – 1 ст | |
борошно – 9-9,5 ст | |
сіль – дрібка | |
Для начинки: | |
горіхи волоські – 200 гр | |
цукор – 4-5 ст. л. | |
кориця – 1 ч. л. | |
ванілін – 1 гр |
Булочки на дріжджовому тесті з горіхами, корицею і ваніллю – виходять дуже ароматні, м’які і смачні. А для приготування нам знадобляться найпростіші продукти, які є завжди вдома. Просто, але дуже смачно.
Покроковий рецепт
Пропоную вам найлегший спосіб приготування дріжджового тесту, який швидко готується і виходить завжди. Почнемо з опари, у каструлю наливаємо 3 склянки теплої води і розчиняємо у ній 100 грам дріжджів, додаємо цукор 4 столові ложки і 6 столових ложок борошна. Розмішуємо, щоб не було грудочок і залишаємо на 15 хвилин в теплому місці.
Додаємо дрібку солі і рослинне масло приблизно пів склянки, а решта піде на змазування рук і поверхні столу.
Додаємо потроху борошно і замішуємо тісто. Як тільки тісто стало густим, руки змащуємо маслом і вимішуємо вже ними. Борошно додаємо до тих пір, поки тісто не стане м’яким, еластичним і повинно відриватися від рук.
Начинка готується легко: горіхи товчемо, додаємо цукор, корицю, ванілін. Перемішуємо.
Відриваємо шматок тіста, розкачуємо його, стіл і качалку змащуємо рослинним маслом. Посипаємо начинку і скручуємо в ролик.
Розрізаємо на шматочки, приблизно по 5 сантиметрів, викладаємо на змащене олією деко олію. Даємо булочкам підійти 15 хвилин.
Відправляємо в розігріту духовку на 25-30 хвилин.
Даємо їм трохи охолонути і посипаємо цукровою пудрою. Приємного чаювання.