Чізкейк з халвою і малиною

Чізкейк з халвою і малиною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Необхідні інгредієнти…

Пісочне печиво подрібніть в блендері (можна пропустити через м’ясорубку або потовкти качалкою). Пересипте суміш в глибоку миску, додайте розм’якшене вершкове масло, перемішайте.

Якщо суміш вам здасться не досить солодкою (все залежить від печива), додайте трохи цукрової пудри, перемішайте.

Додайте 1 куряче яйце, перемішайте. Повинно вийти крошкообразное розсипчасте тісто, яке при зминанні буде ліпитися.

Викладіть приготовану суміш у форму для запікання, утрамбовуючи її по дну і зробивши бортики (висота приблизно 2 см). Найзручніше приймати тісто рукою або склянкою з широким дном. Покладіть форму з тестом з печива в холодильник на 15 хвилин або в морозильну камеру на 5 хвилин.

Поки тісто лежить в холодильнику / морозилці, приготуйте начинку з халви. 300 г халви викладіть в глибоку чашу з широким дном, подрібніть виделкою. Додайте 200 г сиру і 200 г сметани (20 %), перемішайте за допомогою виделки. (Якщо сир попався зернистий, а ви такий не любите, подрібніть його попередньо виделкою або в чаші блендером).

Вбийте два курячих яйця, знову перемішайте до однорідного стану. Консистенція повинна бути, як рідка сметана.

Дістаньте форму з холодильника / морозильної камери, вилийте начинку з сметанную начинку з халвою на тісто, розрівняйте ложкою по всій поверхні. Випікайте чізкейк з халвою в духовці при температурі 160 С близько 25-30 хвилин. Духовку краще увімкніть нижній режим. А деко поставте на середній рівень. Щоб основа з печива не пригоріла, накрийте чізкейк зверху пекарської папером. На дно духовки поставте ємність з окропом. Дуже важливо не перетримати чізкейк в духовці. Якщо серединка чізкейку тремтить, а краї немає – чізкейк можна виймати.

Готовий чізкейк остудіть, потім прикрасьте свіжою малиною. Поставте чізкейк в холодильник на 3-4 години (можна на ніч). Сирний чізкейк з халвою і малиною готовий!
Приємного чаювання!