Десертний суп з ананасів і карамелізованих абрикосів

Десертний суп з ананасів і карамелізованих абрикосів – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

З ананаса, свіжого базиліка і соковитих абрикосів рекомендується приготувати літній суп, який можна подавати як легкий освіжаючий десерт. Прикрасити десертний супчик можна ягідками малини.

Інгредієнти

м’яке вершкове масло солодке – півтори ст. ложки
соковиті абрикоси – десять штук
коричневий цукровий пісок – 120 грам
сік свіжого ананаса – 600 мл приблизно
свіжі листочки зеленого базиліка – одна невелика жменя
свіжа добірна малина – одна жменя

Як приготувати Десертний суп з ананасів і карамелізованих абрикосів

З ананаса, свіжого базиліка і соковитих абрикосів рекомендується приготувати літній суп, який можна подавати як легкий освіжаючий десерт. Прикрасити десертний супчик можна ягідками малини.

Покроковий рецепт

У промитих абрикосів видалити кісточки, потім м’якоть цих соковитих фруктів нарізати маленькими шматочками.

Підготувати товстостінну не дуже велику каструлю, влити в неї трохи питної води, насипати коричневий цукор, перемішати і довести суміш до кипіння.

Після того, як вода почне кипіти, додати м’яке масло і нарізані абрикоси. Продовжити процес готування при періодичному помішуванні ще хвилини три-п’ять на самому сильному вогні, щоб фрукти карамелізувались.

Як тільки шматочки абрикос трохи карамелизуются, можна додати подрібнені листочки базиліка.

У заздалегідь підготовлені тарілки влити ананасовий сік, потім розкласти рівними порціями вміст каструлі.

Прикрасити приготований десертний суп ягодами малини і цілими листочками базиліку, потім подавати до столу.