З ананаса, свіжого базиліка і соковитих абрикосів рекомендується приготувати літній суп, який можна подавати як легкий освіжаючий десерт. Прикрасити десертний супчик можна ягідками малини.
Інгредієнти
м’яке вершкове масло солодке – півтори ст. ложки | |
соковиті абрикоси – десять штук | |
коричневий цукровий пісок – 120 грам | |
сік свіжого ананаса – 600 мл приблизно | |
свіжі листочки зеленого базиліка – одна невелика жменя | |
свіжа добірна малина – одна жменя |
З ананаса, свіжого базиліка і соковитих абрикосів рекомендується приготувати літній суп, який можна подавати як легкий освіжаючий десерт. Прикрасити десертний супчик можна ягідками малини.
Покроковий рецепт
У промитих абрикосів видалити кісточки, потім м’якоть цих соковитих фруктів нарізати маленькими шматочками.
Підготувати товстостінну не дуже велику каструлю, влити в неї трохи питної води, насипати коричневий цукор, перемішати і довести суміш до кипіння.
Після того, як вода почне кипіти, додати м’яке масло і нарізані абрикоси. Продовжити процес готування при періодичному помішуванні ще хвилини три-п’ять на самому сильному вогні, щоб фрукти карамелізувались.
Як тільки шматочки абрикос трохи карамелизуются, можна додати подрібнені листочки базиліка.
У заздалегідь підготовлені тарілки влити ананасовий сік, потім розкласти рівними порціями вміст каструлі.
Прикрасити приготований десертний суп ягодами малини і цілими листочками базиліку, потім подавати до столу.