Всього 5 інгредієнтів і пп цукерки готові.
Інгредієнти
Королівські фініки – 5 шт. | |
Волоський горіх – 50 гр. | |
Мигдаль – 50 гр. | |
Какао – 2 ст. л. | |
Кокосове масло – 20-30 гр. |
Дуже смачні шоколадні цукерки. Можна з’їсти на сніданок з чаєм, взяти з собою на перекус, а так само зручно брати з собою в дорогу. Готуються швидко і елементарно, зберігаються в холодильнику довго,якщо звичайно не з’їсти все і відразу, а стриматись дуже важко. Цукерки зарядять Вас енергією на весь день, а в добавок Ви отримаєте необхідну денну дозу рослинних жирів. Використаний в рецепті волоський горіх багатий жирними ненасиченими кислотами, знижує холестерин, містить вітаміни Е, В1 і каротин, а мигдаль містить кальцій і вітамін Е. Тому ці цукерочки одна користь, якщо звичайно їсти з розумом. Але одного штучкою тут точно не обійтися, вже я то знаю.
Покроковий рецепт
Беремо волоські горіхи, добре промиваємо і замочуємо їх у холодній воді на 2 – 4 години. В ідеалі на цілу ніч, так вони будуть краще засвоєні організмом і принесуть більше користі і вітамінів.
Далі, після замочування, зливаємо воду і ще раз промиваємо. Беремо блендер і добре подрібнюємо горіхи
Далі беремо фініки, обов’язково щоб вони були м’які, так цукерки будуть ніжніше і солодше. Ріжемо фініки на невеликі шматочки і подрібнюємо все разом.
Додаємо какао і знову все перемелюємо.
Після беремо кокосове масло розтоплюємо його на повільному вогні. Додаємо рідину до основної маси і знову добре перемелюємо (2 хвилини)
З отриманого ліпимо цукерки і обов’язково прибираємо в холодильник на ніч ( так застигне масло). Все, можна діставати і пити з чаєм. У мене виходить 8-9 цукерочок, дивлячись якого розміру ви будете їх ліпити. Приємного апетиту.