Пиріг, який можна їсти навіть на дієті!
Інгредієнти
борошно вівсяна – 300г | |
яйця курячі – 2шт | |
грецький йогурт – 1 ст. ложка можна замінити звичайним несолодким йогуртом | |
яблука свіжі – 1шт | |
чорна смородина – для прикраси можна замінити на інші ягоди | |
масло вершкове – 30г | |
цукор – 50г-100г за бажанням |
Вівсяну муку можна отримати, якщо перетерти вівсяні пластівці в блендері або кавомолці.
Готується пиріг просто і володіє масою корисних властивостей 🙂
Покроковий рецепт
Готуємо борошно: перетираємо звичайні вівсяні пластівці в блендері і просіваємо через сито
Яйця збиваємо міксером пару хвилин.
У збиті яйця додаємо столову ложку йогурту (можна і більше-шкоди не буде). І знову збиваємо.
Яблуко очищаємо від шкірки і ріжемо на середні шматочки. Яблука бажано брати солодкі, так як в цьому рецепті цукор у складі відсутня.
Акуратно вливаємо суміш з яєць і йогурту в борошно, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. За бажанням можете додати в тісто цукор.
У тісто додаємо яблука. Перемішуємо все дуже добре.
Каструлю мультиварки або форму всередині обмазуємо невеликою кількістю вершкового масла (зовсім трохи!) Якщо ви впевнені в антипригарних властивості своєї форми для випічки-можете пропустити цей крок.
Акуратно вливаємо наше тісто у форму. Зверху прикрашаємо чорною смородиною або іншими улюбленими ягодами.
Каструлю ставимо в режим “випічка”, встановлюємо час 1 год. Закриваємо кришку.
Готовий пиріг на 10 хвилин залишаємо в мультиварці, щоб він дійшов.
Акуратно виймаємо й розрізаємо на порційні шматочки.
Пиріг, за бажанням, можна додатково прикрасити збитими вершками або іншим легким кремом. Подавати до чаю або кави у вигляді десерту.
Приємного апетиту!