Домашні млинці на кислому молоці і сметані

Домашні млинці на кислому молоці і сметані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Домашні ситні млинці, тісто для яких готується з використанням кислого молока і сметани, стануть чудовим ранковим десертом до чашечки ароматного чаю.

Інгредієнти

Яйце – 2 штуки
Цукор – 2 ст. ложки
Сіль – 1 щіпка
Сметана – 2 ст. ложки
Молоко – 250 мл кисле
Вода – 150 мл
Борошно – 1 склянка
Масло рослинне – 3 ст. ложки

Як приготувати Домашні млинці на кислому молоці і сметані

У багатьох хазяєчок залишається молоко, яке може скиснути. Не поспішаєте виливати такий молочний продукт, адже його можна використовувати для випічки, в тому числі – млинців. У нашому рецепті кисле молоко доповнено курячими яйцями. Також використовується цукровий пісок, сіль, і, звичайно ж, борошно. Для замісу млинцевого тесту на кислому молоці підготуйте глибоку миску, в якій будемо вам зручно і сподручно перемішувати інгредієнти. Також потрібно віночок, ополоник і відповідна сковорода-млинниця.

Покроковий рецепт

Почнемо реалізацію рецепту приготування домашніх млинців на кислому молоці з того, що в зручну глибоку миску розіб’ємо пару курячих яєць. У нашому рецепті курячі яйця – великі, якщо у вас продукт дрібний, то можна збільшити кількість яєць на 1 штуку.

Підсипаємо до курячим яйцям цукровий пісок і сіль. Зверніть увагу, що порцію цукрового піску можна зменшити, якщо ви, наприклад, плануєте подавати млинці з варенням або джемом.

До інгредієнтів в миску переправляємо сметану.

Тепер озброюємося віночком і збиваємо курячі яйця разом зі сметаною, цукром і сіллю. Повинна вийти однорідна суміш

У суміш з яєць і сметани вливаємо кисле молоко кімнатної температури і трохи звичайної і кип’яченої води. Знову перемішуємо інгредієнти.

Пора додати в миску в молочно-яєчну суміш борошно. Додаємо її невеликими частинами і відразу вмішуємо в суміш. До речі, найкраще борошно просіяти, це позбавить продукт від смітинок, і, заодно, зробить млинцеве тісто повітряним.

В вийшло млинцеве тісто на кислому молоці зі сметаною підливаємо трохи рослинного масла. Ще раз перемішуємо. Даємо тісту настоятися, а в цей час добре раскалим сковорідку, змастити один раз жиром (маслом).

Млинцеве тісто викладаємо на розігріту сковорідку, зачерпнувши ополоником. Смажимо млинці на кисло молоці з двох сторін приблизно по 1 хвилинці.

Готові апетитні млинчики подаємо до столу гарячими! Приємної вам трапези!