Його можна є з чим завгодно. Особливо смачна хрустка скоринка, коли хліб тільки починає остигати після духовки.
Інгредієнти
Борошно пшеничне – 450 грам | |
Дріжджі – 2 чайні ложки | |
Масло вершкове – 25 грам | |
Сіль – 1 1/2 чайної ложки | |
Цукор – 1 1/2 їдальні ложки | |
Молоко – 310 мл |
Хліб є постійним супутником людини з давніх часів. Особливо гарний хліб, який тільки що вийняли з печі. Але через брак такої, я роблю хліб в духовці.
Покроковий рецепт
Готуємо інгредієнти. Я беру третю частину пшеничного цільнозерновий борошна, решта 200 грам звичайної.
Складаємо в зручну посуд інгредієнти в даній послідовності: дріжджі, борошно, сіль,цукор, вершкове масло. Заливаємо молоком. Залишаємо в теплому місці на півгодини відпочити. Бажано накрити зверху рушником або чим-небудь подібним.
Добре перемішуємо вийшло. Не менше 15 хвилин. Даємо тісту постояти в теплому місці ще близько години. Обминаємо. Кладемо у форму для випікання. І знову в тепле місце. Випікати слід в заздалегідь змащеній маслом формі або ж посуді з антипригарним покриттям. Чекаємо, коли майбутній хліб підніметься. На це піде близько години. А поки розігріваємо духовку до 200-210 градусів, на дно ставимо деко або каструльку з водою, щоб підтримувати необхідну вологість і не пересушити хліб.
Відправляємо хліб випікатися приблизно на годину. Час залежить від форми випічки, якщо вона у вас плоска, а не як у мене, то часу може знадобитися в два рази менше. Коли хліб придбав форму і почав покриватися рум’янцем, воду можна прибрати, щоб вийшла така апетитна хрустка скоринка. Вийняти з форми. Покласти на сітку, щоб пішов зайвий пар, а сам хліб трохи охолов. Через півгодини ще теплий хліб можна нарізати або ламати, кому як більше подобається.