Дріжджові пишні оладки на молоці

Дріжджові пишні оладки на молоці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт з покроковими фотографіями допоможе вам без праці приготувати пишні дріжджові млинці на молоці

Покроковий рецепт

Для опари:
Підігріваємо молоко (приблизно 40 градусів С) і розвести в ньому дріжджі. Додаємо 2 столові ложки цукру, 1/2 склянки борошна і ставимо чашу з опарою в тепле місце на 15 хвилин.

Через 15 хвилин додаємо в опару яйце, збиваємо виделкою або вінчиком.

Додаємо борошно. Борошно обов’язково просеивайте!

Додайте ванільний цукор, щіпку солі, перемішайте.

Ось такої густоти повинно вийде тісто (трохи тянучее).

Тепер додаємо рослинне масло. Знову гарненько перемішуємо.

Накриваємо чашу з тестом плівкою (щоб тісто не покрилося скоринкою) і знову ставимо в тепле місце на 30 хвилин.

Тісто піднялося…

Тепер знімаємо харчову плівку і можна смажити оладки.

Розігріваємо олію в невисокою сковороді. Зачерпываем столовою ложкою тісто і викладаємо на сковороду. 1 велика ложка – 1 оладок. Зачерпую тісто я з краю, акуратно, так як тісто легко опадає, якщо його трясти.

Смажимо до рум’яності на невеликому вогні з одного боку…

Потім перевертаємо і продовжуємо смажити на слабкому вогні (оладки повинні пропектися).

Такі оладки смачно подавати з соусом з сметанки і згущеного молока.

Фото оладок в розрізі…
Приємного апетиту!