На Різдво люблю готувати качку в духовці, фаршировану саме різдвяної начинкою – рис, курага, чорнослив, яблука. Це гарно, урочисто, святково.
Інгредієнти
Качка – 3кг. 200гр | |
Рис – 1 склянка | |
Курага – 100 гр. | |
Чорнослив – 50 гр. | |
Яблуко – 5 шт. | |
Сіль, перець, улюблені спеції. – по смаку | |
Соєвий соус – 2-3 ст. ложки | |
Гранатовий соус – 1 ст. ложка |
Така качка буде прикрасою Вашого святкового Новорічного чи Різдвяного столу, за яким зберуться рідні люди.
Покроковий рецепт
Беремо тушку хорошою качки, зачищаємо її, общипываем, якщо ще залишилися пір’я, вирізаємо жировики біля хвостика. Моєму, осушиваем паперовим рушником.
Змішуємо сіль, перець натираємо качку, даємо постояти.
В цей час готуємо маринад: 2-3 ст. ложки соєвого соусу, 1 ст. ложка гранатового соусу (якщо немає, замінити медом), улюблені спеції. Качку кладемо в миску або глибоке деко, добре змащуємо маринадом всередині і зовні. Закриваємо харчовою плівкою, залишаємо на добу на холоді.
Готуємо рис, промиваємо кілька разів чистою водою і варимо до підлозі готовності.
Курагу, чорнослив і яблука миємо і ріжемо великими шматочками (курагу і чорнослив просто перерезаем навпіл).
Промиваємо відварений рис і змішуємо з нарізаними фруктами, солимо, перчимо.
Качку начиняємо приготовленою сумішшю, складаємо розріз зубочистками, пакуємо в рукав для запикания. Так само в рукав кладу гілочки базиліка, зубчики часнику.
Добре зав’язуємо рукав, кладемо в глибоке деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку.
Готуємо в духовці 2 – 2.30 години. Моя качка готувалася сьогодні 2ч.15хв.
Окремо на вогнетривкій тарілці печу яблука для прикраси.
Качку і яблука викладаю на велике блюдо, прикрашаю. Подаю до столу.
Спробуйте приготувати качку з такою начинкою. Впевнена Ваші гості залишаться задоволені.