Французькі булочки з дріжджового тіста з цукром

Французькі булочки з дріжджового тіста з цукром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт приготування тіста для французьких булочок дуже простий. З ним впорається кожна починаюча господиня. Важливо, щоб дріжджі були свіжими, інакше булочки не піднімуться.

Покроковий рецепт

Розтопити маргарин на повільному вогні і трохи остудити.

Молоко підігріти і розвести в ньому дріжджі, додавши цукровий пісок.


Курячі яйця розбити і додати в масу.

Влити теплий розтоплений маргарин.

Всипати борошно і замісити густе тісто. Дати йому відпочити протягом 0,5-1 години.

Готове тісто розділити навпіл.

Кожну частину розкачати в пласт, товщина якого 0,5 див.

Поверхню змастити рослинним маслом.

Поверх масла посипати цукор по всій площі пласта.

Скачати пласт в рулет, намагаючись щільно притискати кожен оборот.

Ті ж дії виконати з другим пластом. Вийде 2 рулету.

Порізати рулети на булочки завтовшки 1,5 див.

Викласти вироби на змащений маслом деко.

Випікати в духовці при температурі 180 градусів. Час випікання становить 20 хвилин.

Готові булочки вийняти і остудити.


Булочки подати до чаю з варенням, сметанкою або згущеним молоком. Приємного чаювання.