Рецепт приготування тіста для французьких булочок дуже простий. З ним впорається кожна починаюча господиня. Важливо, щоб дріжджі були свіжими, інакше булочки не піднімуться.
Покроковий рецепт
Розтопити маргарин на повільному вогні і трохи остудити.
Молоко підігріти і розвести в ньому дріжджі, додавши цукровий пісок.
Курячі яйця розбити і додати в масу.
Влити теплий розтоплений маргарин.
Всипати борошно і замісити густе тісто. Дати йому відпочити протягом 0,5-1 години.
Готове тісто розділити навпіл.
Кожну частину розкачати в пласт, товщина якого 0,5 див.
Поверхню змастити рослинним маслом.
Поверх масла посипати цукор по всій площі пласта.
Скачати пласт в рулет, намагаючись щільно притискати кожен оборот.
Ті ж дії виконати з другим пластом. Вийде 2 рулету.
Порізати рулети на булочки завтовшки 1,5 див.
Викласти вироби на змащений маслом деко.
Випікати в духовці при температурі 180 градусів. Час випікання становить 20 хвилин.
Готові булочки вийняти і остудити.
Булочки подати до чаю з варенням, сметанкою або згущеним молоком. Приємного чаювання.