Глінтвейн – традиційний святковий напій у країнах Європи. Дуже популярний в Австрії, Німеччині, Чехії, Швейцарії. Ідеально підходить для вечірок!
Інгредієнти
червоного вина – 750 мл (1 пляшка) | |
яблучного сидру – 2 чашки | |
меду – 1/4 склянки | |
цедра і сік апельсина – 1 апельсин | |
гвоздик – цілих 5 | |
кардамону – 4 зелених стручка | |
кориці – 2 палички | |
аніс – 1 | |
бренді – 1/4 склянки | |
апельсинові часточки – для прикраси | |
палички кориці, аніс – для прикраси |
Глінтвейн – вино, зварене з прянощами. Я в цьому рецепті використовую мультиварку, але ви можете сміливо готувати його на плиті.
* Вибирайте з вина що-небудь фруктове, але не надто солодке – Мерло або Каберне Совіньон – все це підійде.
Покроковий рецепт
У каструлю влийте вино, сидр, мед, додайте цедру апельсина і апельсиновий сік. Поставте на плиту на повільний вогонь. Об’ємом каструлі повинен бути не менше 3 літри. Перемішати, щоб усе об’єднати.
Додайте гвоздику, кардамон, корицю і зірчастий аніс. Готуйте на повільному вогні від 30 хвилин до 1 години, в залежності від вашої мультиварки. Тепер додайте 1/4 склянки бренді.
Розлити глінтвейн в гуртки і подавати, прикрасивши часточкою апельсина і паличкою кориці. Щоб вино залишалося теплим, залиште мультиварку в режимі «Підігріву». Якщо ваша мультиварка не має теплого режиму, перемикайтеся між «Низьким» і «Викл.».
Примітки до рецептом
Щоб приготувати цей рецепт на плиті: так само варіть вино, яблучний сидр, цедру апельсина і сік, а також спеції у великій каструлі або в духовій шафі протягом 30 хвилин на повільному вогні, замість того, щоб нагрівати в мультиварці. Не дозволяйте провину закипіти. Потім додайте бренді і подавайте до столу.