Гостра квасоля з яловичим фаршем

Гостра квасоля з яловичим фаршем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Просту, але смачну національну страву мексиканської кухні, гостре і незвичайне.

Інгредієнти

Квасоля червона консервована – 1 банку
Яловичий фарш – 400гр
Томатна паста – 5 ложок
Аджика – 1-2 ложки
Морква – 2шт
Цибуля – 2шт
Вершкове масло – 50гр
Спеції, приправи і прянощі – за смаком
Сіль – за смаком
Мелений перець – за смаком

Як приготувати Гостра квасоля з яловичим фаршем

Сукупність соковитого яловичого фаршу, квасолі, томатної пасти і ароматною гострої аджики передає колорит національної мексиканської кухні. Блюдо досить просте у приготуванні, але смачне і припаде до душі любителям гострих страв.

Покроковий рецепт

Дрібно ріжемо 2 цибулини, обсмажуємо на рослинній олії до появи золотистої скоринки. До репчатому цибулі додаємо терту моркву.

До обсмажених овочів додаємо 400 грамів яловичого фаршу, обсмажуємо з усіх боків, подрібнюємо лопаткою, не допускаючи утворення грудочок. Залишаємо фарш тушкуватися 10-15 хвилин, при необхідності додати води.

До смаженій з овочами фаршу додаємо червону квасолю з банки, перемішуємо і залишаємо тушкуватися разом ще 10 хвилин. Рідину з-під квасолі краще злити в миску.

У страву краще додати кукурудзу, так воно буде ще цікавіше. Я не додаю, так як на неї у мене алергічна реакція. З кукурудзою тушкуємо страву ще пару хвилин, добре перемішуючи.

Останнім кроком буде додати томатної пасти, аджики. Томатної пасти знадобиться 4-5 ложок. Аджика по смаку: любителям гострого раджу додавати 2-3 ложки гострої аджики. Тим, хто не віддає перевагу гостре вистачить 1. Перемішуємо, додаємо сіль, перець, спеції за смаком, орієнтуючись на свої уподобання. Знімаємо страву з вогню і подаємо, як повноцінне друге блюдо. Приємного апетиту!