Просту, але смачну національну страву мексиканської кухні, гостре і незвичайне.
Інгредієнти
Квасоля червона консервована – 1 банку | |
Яловичий фарш – 400гр | |
Томатна паста – 5 ложок | |
Аджика – 1-2 ложки | |
Морква – 2шт | |
Цибуля – 2шт | |
Вершкове масло – 50гр | |
Спеції, приправи і прянощі – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Мелений перець – за смаком |
Сукупність соковитого яловичого фаршу, квасолі, томатної пасти і ароматною гострої аджики передає колорит національної мексиканської кухні. Блюдо досить просте у приготуванні, але смачне і припаде до душі любителям гострих страв.
Покроковий рецепт
Дрібно ріжемо 2 цибулини, обсмажуємо на рослинній олії до появи золотистої скоринки. До репчатому цибулі додаємо терту моркву.
До обсмажених овочів додаємо 400 грамів яловичого фаршу, обсмажуємо з усіх боків, подрібнюємо лопаткою, не допускаючи утворення грудочок. Залишаємо фарш тушкуватися 10-15 хвилин, при необхідності додати води.
До смаженій з овочами фаршу додаємо червону квасолю з банки, перемішуємо і залишаємо тушкуватися разом ще 10 хвилин. Рідину з-під квасолі краще злити в миску.
У страву краще додати кукурудзу, так воно буде ще цікавіше. Я не додаю, так як на неї у мене алергічна реакція. З кукурудзою тушкуємо страву ще пару хвилин, добре перемішуючи.
Останнім кроком буде додати томатної пасти, аджики. Томатної пасти знадобиться 4-5 ложок. Аджика по смаку: любителям гострого раджу додавати 2-3 ложки гострої аджики. Тим, хто не віддає перевагу гостре вистачить 1. Перемішуємо, додаємо сіль, перець, спеції за смаком, орієнтуючись на свої уподобання. Знімаємо страву з вогню і подаємо, як повноцінне друге блюдо. Приємного апетиту!