Хумус

Хумус – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

.

Інгредієнти

Горох нут – 400 р консервованого (або 1,5 склянки сухого гороху)
Часник – 2 великих головки
Тахін – 3 ст. л. (готова паста з меленого кунжутного насіння)
Сік лимона – 3 ст. л. (свіжовичавленого)
Оливкова олія – .
Сіль – .
Паприка – .

Як приготувати Хумус

Хумус, національне блюдо Близького Сходу. Він дуже корисний для організму і виявляється його дуже просто приготувати. Я робила його вже кілька разів, щоразу змінюючи кількість одного або іншого інгредієнта. Тепер я досягла кращого рецепту хумуса (по своїм смаковим рецепторам :-)). Перевірено сім’єю.

Покроковий рецепт

Якщо ви використовуєте сухий горох: замочіть його на ніч, потім відваріть до готовності. Щоб горох вийшов ніжним, варити його на слабкому вогні, так, щоб горошини при варінні плавно підіймалися й опускались . Варити близько 1 години. У кухонному комбайні пюрируйте горох (рідина злити), часник, тахін і лимонний сік. Приправте сіллю за смаком. Так само смак можете відрегулювати тахін, лимоном і часником.

Зробіть ложкою поглиблення.

Заправте оливковою олією.

Присипте зверху паприкою. Замість перцю можна посипати хумус порізаної свіжої петрушкою або з смаженими кедровими горішками. Подавайте з тостами лаваша.

Приємного апетиту!