.
Інгредієнти
Горох нут – 400 р консервованого (або 1,5 склянки сухого гороху) | |
Часник – 2 великих головки | |
Тахін – 3 ст. л. (готова паста з меленого кунжутного насіння) | |
Сік лимона – 3 ст. л. (свіжовичавленого) | |
Оливкова олія – . | |
Сіль – . | |
Паприка – . |
Хумус, національне блюдо Близького Сходу. Він дуже корисний для організму і виявляється його дуже просто приготувати. Я робила його вже кілька разів, щоразу змінюючи кількість одного або іншого інгредієнта. Тепер я досягла кращого рецепту хумуса (по своїм смаковим рецепторам :-)). Перевірено сім’єю.
Покроковий рецепт
Якщо ви використовуєте сухий горох: замочіть його на ніч, потім відваріть до готовності. Щоб горох вийшов ніжним, варити його на слабкому вогні, так, щоб горошини при варінні плавно підіймалися й опускались . Варити близько 1 години. У кухонному комбайні пюрируйте горох (рідина злити), часник, тахін і лимонний сік. Приправте сіллю за смаком. Так само смак можете відрегулювати тахін, лимоном і часником.
Зробіть ложкою поглиблення.
Заправте оливковою олією.
Присипте зверху паприкою. Замість перцю можна посипати хумус порізаної свіжої петрушкою або з смаженими кедровими горішками. Подавайте з тостами лаваша.
Приємного апетиту!