Імбирні пряники

Імбирні пряники – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Від такого ласощі в захваті не тільки діти, але і всі дорослі. Смачно, ароматно і захоплююче!

Інгредієнти

Яйця – 2 шт.
Борошно – 450 р.
Слив. масло – 120 р.
Разхрыхлитель – 1 ч. л.
Імбир мелений – 0,5 ст. л.
Кориця – 0,5 ст. л.
Мед – 100 р.
Цедра лимона – 1 шт.
Цедра апельсина – 1 шт.
Цукор – 220 р.
Сіль – Щіпка

Як приготувати Імбирні пряники

Імбирні пряники найчастіше прийнято готувати в період новорічних та Різдвяних свят. За вікном сніг, замети, запах свіжості і наближення свята, а вдома неймовірний аромат кориці та імбиру, сім’я прикрашає ялинку і чекає довгоочікуваних подарунків. У нашому рецепті розповідається про те, як приготувати ті самі імбирні пряники з яких можна спорудити пряникові будиночки, розмалювати і просто смачно попити чай.

Покроковий рецепт

Моєму апельсин і лимон, добре витираємо і тремо на дрібній тертці в миску, додаємо цукор і гарненько перетираємо, чекаємо поки цитрусові дадуть сік.

Вершкове олію заздалегідь необхідно підготувати до процесу, воно має бути м’яким і кімнатної температури.

Збиваємо масло міксером, чекаємо поки стане пишним, світлим і повітряним.

У миску з маслом додаємо яйця, вони повинні бути кімнатної температури. Додаємо в миску строго по одному, чекаємо поки воно втрутиться і вводимо наступне.

У суміш додаємо цукор з цедрою, перемішуємо.

В окремій мисці змішуємо корицю, імбир, сіль, розпушувач і борошно. Просіяти борошно краще один раз. Перемішуємо, щоб розпушувач рівномірно розподілився.

Змішуємо вміст двох мисок у два прийоми, замішуємо тісто для імбирних пряників. Довго вимішувати не потрібно, чекаємо поки тісто стане однорідним і тісто більше не чіпаємо.

Тісто для пряників загортаємо у плівку і кладемо в холодильник на годину, його можна зберігати в морозилці, але перед приготуванням воно також має полежати в холодильнику близько години.

Дістаємо тісто, розкачуємо, але не дуже тонко. За допомогою формочок для печива робимо пряники. Випікаємо в духовці при 170 градусах до золотистого кольору. Чекаємо коли пряники охолонуть і їх можна прикрашати білкової сумішшю, айсингом. Імбирні пряники можна подавати до столу і без прикрас, вони дуже смачні, пряні і ароматні.