Інгредієнти
Для маринаду м’яса: | |
Соєвий соус – 2 ст. л. | |
Херес – 1 ст. л. | |
Часник – 2 зубчики | |
Цукор – 2 ч. л. | |
Оливкова олія – 2 ст. л. | |
Для заправки для салату: | |
Оливкова олія – 2 ст. л. | |
Соєвий соус – 2 ст. л. | |
Цукор – 2 ст. л. | |
Сік лайма – 1 ст. л. | |
Часник – 2 зубчики часнику (дрібно нарізаного) | |
Імбир – 1 ст. л. | |
Перець чилі – 1/2 перцю (за бажанням) | |
Для салату: | |
Яловичина – великий стейк | |
Цибуля зелена – кілька пір’я | |
Салат-мікс – 200 г (ромен, шпинат, радичио та інше) |
Я дуже люблю стейк в салатах в будь-якій формі. Як то ми з дітьми були влітку в селі і мене надихнуло зробити такий салат. Викладаю покроково. Це було так смачно. І це було дуже, дуже легко. Ви можете зробити це! Ось що вам потрібно…
Покроковий рецепт
Перш за все, давайте зробимо соус для салату. У миску налити 2 столові ложки оливкової олії … 2 столові ложки соєвого соусу … 2 столові ложки цукру … 1 столова ложка соку лайма …
Потім нарізати 2 зубчики часнику …
Та додати його в суміш.
Гострим ножем імбир почистити …
Імбир нарізати на дрібні кубики.
І кинути його в миску з іншими інгредієнтами.
Збийте все віночком.
Розрізати перець чилі. Видалити з нього насіння. Нарізати.
Додати в миску. Відкласти суміш в бік.
У великий мішок залити 2 столових ложки соєвого соусу … 1 столову ложку хересу … Нарізати зубчик часнику … 1 столову ложку коричневого цукру. Змішайте всі інгредієнти в мішку …
Покладіть туди стейк
Маринувати 30 – 60 хв.
Закрийте мішок і нехай м’ясо маринується протягом 30-60 хвилин … а можна і 15 хвилин, якщо вдома хтось голодний і чекає швидкого вечері.
Налийте столову ложку або дві оливкової олії на сковорідку і розігрійте її …
Смажити 1-2 хв.
Потім кинути стейк на сковороду. Смажити близько 1 -2 хвилини з кожного боку ( дивлячись який товщини стейк). Коли стейк буде готовий, зняти його з вогню і покласти на тарілку. А поки приготуйте салат.
Салат покласти в миску. Взяти соус 3 / 4 частини і полити їм салат. Обережно перемішати.
Порізати стейк тонкими скибочками. І масло, що від нього залишилося полити на порізані скибочки (це додасть соковитість м’яса)
Викласти салат на блюдо.
І укласти зверху порізаний стейк, розподіляючи його рівномірно по верху страви. Ммм…
Тепер полити салат соусом, що залишився (1 / 4 заправкою для салату) зверху.
Нарізати зелену цибулю …
І посипати ним зверху.
Збірка салату 5 хв.
Ви можете подавати вже так, чи можете фарбувати салат помідорами черрі, отримавши додатковий колір і аромат. Вийшло смачно і соковито!