Білок, що міститься в м’ясі індички засвоюється на 95 %, що робить це м’ясо дуже корисним і дієтичним. Багато індички не з’їси, так як невелика кількість цього м’яса призводить до швидкого насичення.
Інгредієнти
Картопля – 3шт | |
Цибуля салатний (синій) – 2 шт | |
Перець гострий, маринований – 2шт | |
Філе індички – 600 гр | |
Сіль, спеції – щіпка | |
Сир – 100-150 гр | |
Оливкова олія – 4 ст. ложки | |
Зелень – пучок |
Особливістю цього рецепту є не стільки самі інгредієнти, скільки посуд, в якій це блюдо приготовлено. Як-то з Болгарії в якості сувеніра ми привезли додому глиняний сач, який нагадує нам про шматочку літа в будь-який час року. Страви, приготовані в такому посуді, мають незвичайний смак, який не можна описати словами, а тільки треба пробувати самому. У такому посуді можна робити як м’ясні, так і овочеві страви, що робили вже не один раз і кожен раз було настільки смачно, що хотілося з’їсти разом з посудом.
Покроковий рецепт
Очистити три великі картоплини, вимити і нарізати товстими кружечками. Для тих, хто дуже любить картоплю, кількість можна збільшити, але з такими пропорціями в нормі вийшло поєднання м’яса та овочів.
Беремо дві сині цибулини і маринований гострий перець ( дві штуки), так само нарізаємо кільцями, тим часом, включаємо духовку розігріваємо до 200 градусів.
Виливаємо 4 столові ложки оливкової чи іншого олії на наш сач і розкладаємо наші овочі.
Моєму філе і нарізаємо великими шматочками , розкладаючи поверх наших овочів.
Кожен шар солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції ( у кожного вони свої) і ставимо в духовку на 35 хвилин. Тим часом, натираємо сир на середній тертці і через 35 хвилин, дістаємо страву з духовки, посипаємо сиром і ставимо назад на 5 хвилин. Якщо в духовці є гриль, то можна підрум’янити сир, зробити його з хрусткою скоринкою.
Готову страву посипаємо зеленню і кличемо всіх до столу. Приємного апетиту!!!! Ось така краса у нас вийшла.